Reiten håper å få spille skjebnekampen mot Danmark

Guro Reiten fikk spille i EM-kampen mot Nederland, men ble sittende på benken mot Belgia.

Guro Reiten fikk spille i EM-kampen mot Nederland, men ble sittende på benken mot Belgia. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg har mye energi og mye overskudd, sier Guro Reiten.

DEL

Norge trenger mål mot Danmark. Kampen i Deventer må da passe perfekt for tidligere Trondheims-Ørn-måljeger Guro Reiten? Kampen som avgjør Norges EM-skjebne spilles nemlig i Ørneredet (De Adelaarshorst), som er hjemmebanen til klubblaget Go Ahead Eagles.

– Er det sant? Det er nå litt artig, da. Jeg er glad i Ørn, og har veldig lyst til å bidra på banen, sier Guro Reiten til NTB.

Sunndalingen har 11 seriemål for LSK Kvinner denne sesongen. Hun banker inn mål på landslagstreningene, men har bare fått et kort innhopp i EM.

– Jeg har mye energi og mye overskudd. Jeg får håpe jeg får prøve meg litt mot Danmark, men det er Martin (Sjögren) som bestemmer. Han plukker de han synes er best, sier Reiten.

Sterk konkurranse

Hun lider under at hun først og fremst vurderes i 10-er-rollen. Der har Norge allerede en temmelig god spiller.

– Vi kan ikke spille uten Caro (Graham Hansen). Det skjønner alle, jeg også. Men jeg har jo spilt i mange ulike posisjoner, også på landslagstreningene. Jeg får bare ta det som det kommer.

Hun ble byttet inn kvarteret før slutt mot Nederland, da Sjögren ville ha en ekstra spiller i mellomrommet, men da var det norske laget i oppløsning, og det var mer enn vanskelig å sette sitt preg på kampen.

Mot Belgia ble Reiten sittende på benken. Det første byttet ble brukt på skade i bakre firer, og Sjögren valgte å sette inn Emilie Haavi og Utland etter at Norge kom under.

– Skuffende å ikke få spille

Norge må gjøre storverk mandag for at laget fortsatt skal være med i EM på Reitens 23-årsdag onsdag. Til nå har det vært et skuffende mesterskap både for henne og laget.

– Det har vært veldig skuffende ikke å få spille og ikke å få komme inn. At jeg ikke starter får jeg vite dagen før. Det er bare å være sur da, komme over det og være der for dem som er utpå banen, sier hun.

I en tropp på 23 er det per definisjon flere spillere utenfor banen enn på den.

– Ja, det er mange som ønsker og har lyst til å spille, og sånn må det være. Om noen ikke blir skuffet når de ikke får spille så har de ikke noe her å gjøre. Men vi må alle støtte dem som spiller.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags