Vålerenga forbi KBK


Vålerengas Herman Stengel jubler for sin straffescoring sammen med Henrik Kjelsrud Johansen eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Haugesund på Intility Arena torsdag kveld.

Vålerengas Herman Stengel jubler for sin straffescoring sammen med Henrik Kjelsrud Johansen eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Haugesund på Intility Arena torsdag kveld. Foto:

Av

Vålerenga passerte KBK på eliteserietabellen etter å ha slått Haugesund 3-0 i en utsattkamp på Valle torsdag.

DEL

Vålerenga er etter seieren oppe på 10. plass med 30 poeng, mens KBK står på 29 poeng på plassen bak.

Eurosport-kommentator Bengt Eriksen bemerket riktignok at VIF har hatt problemer med å gjøre flere gode kamper på rad denne sesongen, og uttrykte derfor usikkerhet om to seire på rad er et endelig vendepunkt bort fra bunnstriden for Vålerenga. Oslo-laget møter et smått desperat Aalesund hjemme søndag.

Haugesund hadde muligheten til å tette det meste av en luke på fire poeng opp til Brann på fjerdeplass, men var uvant bleke. Det er lagets andre tap på rad, før møtet med Sandefjord til helga. Blir det ikke poeng der heller, kan kampen om spill i Europa fort være tapt. Det trenger i så fall ikke bli uvesentlig for KBK, som møter nettopp Haugesund borte i siste serierunde.

Vålerengas to første scoringer kom i en god 1. omgang for hjemmelaget. Da viste laget seg fram på sin nye stadion foran 9204 tilskuere.

Straffe

Selv om spillet satt og sjanser ble skapt, måtte det straffespark til før målet kom. 26 minutter var spilt da Herman Stengel sendte VIF i føringen fra 11-metersmerket. Straffesparket var greit nok idømt av kampens dommer Rohit Saggi. En brytekamp mellom Alexander Stølås og Christian Grindheim endte med at sistnevnte ble revet ned. Resultatet ble straffe og gult kort til Stølås.

Målet var faktisk det første Haugesund har sluppet inn fra krittmerket i Eliteserien denne sesongen.

Knappe sju minutter senere ble det 2-0. Et langt bananinnlegg fra Robert Lundström havnet på bakre stolpe der Henrik Kjelstrup Johansen stupte fram og headet ballen i mål.

Det var spissens første eliteseriemål for sesongen.

God

Vålerenga var best etter pause også, men flere mål kom ikke før det sto igjen seks minutter å spille. Målet var en perle av en enkeltmannsprestasjon av Simen Juklerød som til slutt skrudde ballen opp i vinkelen. Scoringen var kampens høydepunkt.

Mens Haugesund mønstret en fulltallig og skadefri tropp, måtte Vålerenga klare seg uten flere profiler som Mohammed Abdellaoue, Daniel Fredheim Holm, Daniel Berntsen og Ernest Agyiri.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags