Trenerne i Eliteserien er samstemte om at store klubber må lære av de små som lykkes

På kickoff: Brann-trener Lars Arne Nilsen og alle de andre trenerne i Eliteserien var med på kickoff på Åråsen mandag. Nilsen mener store klubber som Brann har mye å lære av hvordan Kristiansund jobber for å bli bedre.

På kickoff: Brann-trener Lars Arne Nilsen og alle de andre trenerne i Eliteserien var med på kickoff på Åråsen mandag. Nilsen mener store klubber som Brann har mye å lære av hvordan Kristiansund jobber for å bli bedre.

Samtlige trenere i Eliteserien sier det er sjarmerende at små klubber som KBK kan prestere godt på øverste nivå. De mener også at det er mye å lære.

DEL

Mandag var alle de 16 klubbene som er med i det gjeveste selskapet i norsk fotball samlet på Åråsen til kickoff og møte med pressen.

Tidens Krav snakket med trenerne som var til stede. Og alle fikk det samme spørsmålet:

– Er det sjarmerende eller en svakhet for norsk fotball at en liten klubb som Kristiansund kan bli nummer sju i Eliteserien?

Her kan du lese hva Christian Michelsens kollegaer svarte.

Ole Gunnar Solskjær (Molde)

Som kristiansunder var det selvsagt helt topp for meg at KBK ble nummer sju i fjor. Det viser også at større klubber må lære at ingen ting kommer av seg selv. Du må være 100 prosent påskrudd skal du få resultater. Mitt mål med Molde er at jeg skal få alle til å yte maks på hver trening og i hver kamp.

Arne Erlandsen (Lillestrøm)

Det er ingen svakhet at mindre klubber får gode resultater gjennom hardt arbeid. Se på Östersund i Sverige. De hevder seg i Europa. Det er ikke noe særnorsk at klubber med mindre ressurser enn de store hevder seg.

Simo Valakari (Tromsø)

Det er jo nettopp det at ikke penger betyr alt som gjør fotball sjarmerende. Samtidig mener jeg at det er viktig at vi har fyrtårn som Rosenborg i vår hjemlige serie. De setter standarden og viser hva vi andre skal strekke oss etter.

Lars Arne Nilsen (Brann)

Lidenskap og engasjement er det som gjør norsk fotball attraktiv. Det skal være plass til askeladder. Samtidig mener jeg det er for mange lag i Eliteserien. Og så er jeg veldig opptatt av standarden på anleggene vi spiller på må bli bedre. Det må stilles tøffe krav til dem som ønsker å være med på øverste nivå. Her er det i hvert fall mange lag i 1. divisjon som har en vei å gå.

Eirik Horneland (FKH)

Jeg er superimponert av det Kristiansund har fått til. Det er på ingen måte en svakhet for norsk fotball at klubben blir nummer sju. Du får som fortjent hvis du er dyktig nok. Og så ligner jo KBK veldig på det vi har fått til i Haugesund, da.

Les også: – KBK vil bare bli enda bedre hvis de ikke blir høye på seg selv

Magnus Powell (Sandefjord)

Lag som kommer opp fra 1. divisjon er bedre forberedt enn før. Nivået på de nest beste har blitt bedre. Derfor var det ingen overraskelse for meg at Kristiansund gjorde det bra i fjor. Penger er ikke alt i fotball.

Geir Bakke (Sarpsborg 08)

Er ikke fotball til for å begeistre folk? Da finnes det jo ikke bedre eksempel enn Kristiansund. Dette er faktisk viktigere for meg enn at vi skal hevde oss i Europa og så videre. Du får betalt for den jobben du gjør. Så enkelt er det.

Mark Dempsey (Start)

KBK har Norges beste supportere. Det er klart det er sjarmerende. Det blir fullstendig feil å kalle dette en svakhet. Se på Burnley i England. Det er selvfølgelig mulig å få gode resultater selv om mindre klubber aldri vil få de samme økonomiske ressursene som de store.

Åsmund Bjørkan (Bodø/G)

En tabell forteller hvem som gjør en god jobb. For talenter kan du finne over alt. Det handler om hvordan du gjør jobben i praksis. Samtidig må vi huske at norsk fotball er veldig marginal. Det skal lite til for at lag som hevder seg det ene året rykker ned det andre året.

Toni Ordinas (Stabæk)

Superbra for norsk fotball at klubber som Kristiansund kan hevde seg. Jeg blir litt matt når det hele tiden snakkes om ressurser og penger. Det er jobben som gjøres i det daglige som betyr noe. KBK bør være et forbilde for mange.

Dag-Eilev Fagermo (Odd)

Nå må vi slutte å snakke om kunstgress eller ikke kunstgress og antall lag i Eliteserien. Det er ferdighetsnivået i norsk fotball som er for dårlig. At Kristiansund hevder seg betyr bare at de har skjønt hvordan det skal jobbes. Og det er veldig bra at serien er spredt rundt om i hele landet. Det er vel bare i Skottland at fotballinteressen er større enn her i Norge. Det sier noe om at vi gjør noe bra.

Kåre Ingebrigtsen (RBK)

Det er både sjarmerende og en svakhet. Skal vi komme videre og få opp nivået må vi ha færre lag i Eliteserien. KBK ble jo nummer sju i fjor, så de har jo lite å frykte ved færre lag.

Tor Ole Skullerud (Godset)

Det er alltid moro at små klubber gjør det bra. Det er veldig sjarmerende. Det viser bare at det gjøres en fantastisk jobb. Og at en klubb som Kristiansund kan bli nummer sju er ikke spesielt for Norge. Men skal vi tenke på hva vi skal gjøre for å få opp nivået på de beste, må vi ha færre lag i Eliteserien. Ti eller tolv lag vil være riktig etter min mening.

Svein Maalen (Ranheim)

Jeg kan ikke skjønne hvorfor det skal være en svakhet at klubber som oss og KBK kan hevde seg. Kvaliteten måles etter antall poeng du tar, ikke hvor mye penger du har. Det er nok noen av de store som kan lære av mindre klubber om hva som kreves for å få utvikling.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags