KBKs stjernespiller bodde på gata som 14-åring

ÅRETS SPILLER I FJOR: Kamer Qaka var årets spiller i 1. divisjon i fjor. Han har mål om å være best også i 2017.

ÅRETS SPILLER I FJOR: Kamer Qaka var årets spiller i 1. divisjon i fjor. Han har mål om å være best også i 2017.

Artikkelen er over 1 år gammel

KBKs stjernespiller Kamer Qaka forteller om en tøff tid da han dro til Vålerenga som 14-åring.

DEL

Den vesle teknikeren bodde på Brandbu da Vålerenga hentet den vesle teknikeren til Oslo.

I et åpenhjertig intervju med Nettavisen forteller KBK-gutten om en tøff tid.

Da han flyttet til hovedstaden bodde han sammeb med en lagkamerat hos en vertsfamilie. Det fungerte dårlig.

Qaka flyttet ut og i to-tre uker sov han på Oslo S.

Bærer ikke nag

Tilværelsen på gata valgte han å holde hemmelig for familien, og spesielt faren som han var redd for å skuffe. Likevel turte han å åpne seg for noen andre.

– Jeg fortalte lagkameratene mine at jeg sov på gata, og sa ifra om dette til trenerne, sier Qaka til Nettavisen.

Sjokkmeldingen om at en av spillerne sov på gata skal ha blitt videreformidlet til ledelsen i klubben, men Qaka opplevde ikke at det ble gjort noe for å hjelpe hans situasjon.

– Oppfølgingen av meg på den tiden var en ren skandale. Jeg bærer ikke nag, og jeg flyttet til slutt tilbake til Brandbu der jeg kommer fra. Jeg tenker jo at dette er ting som burde være i orden når du flytter til en ny klubb. Spesielt når du er så ung som jeg var, sier Qaka.

Les også: Vil bli best i eliteserien

Andrea Loberto var utviklingssjef i Vålerenga da Qaka var i klubben.

– Først og fremst er det viktig å påpeke at i Vålerenga var det ingen som satte han ut på gata. Det var en situasjon som oppstod der ting ikke fungerte i en vertsfamilie, og i påvente av ny leilighet pendlet han fra Brandbu. Der kan det ha oppstått situasjoner som vi ikke var informert om, sier Loberto, som forteller at klubben senere flyttet unggutten til en leilighet i gangavstand fra Valle Hovin.

Vil ut av Norge

Selv om Qaka er åpen om at han gjorde veldig mange gale valg, og ødela mye for egen utvikling, så lurer han på hvor han kunne vært om oppfølgingen hadde vært bedre. Han sammenligner sitt eget utgangspunkt med et annet norsk supertalent.

– Se på Martin Ødegaard og den oppfølgingen han har fått. Hadde jeg fått den samme behandlingen, så er jeg ikke nøyaktig sikker på hvor jeg hadde vært, men jeg vet jeg hadde spilt på et høyere nivå enn jeg gjør nå, sier Qaka, som håper å spille så godt i KBK at han får tilbud fra en proffklubb i utlandet.

– I år tror jeg at jeg kommer til å herje med hele ligaen. Gi meg seks måneder til et år og så er jeg borte fra norsk fotball.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags