KBK vant 5-2 mot LSK

Liridon Kalludra gratuleres med 1-0. Eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Lillestrøm på Kristiansund Stadion.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Liridon Kalludra gratuleres med 1-0. Eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Lillestrøm på Kristiansund Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto:

Av

Liridon Kalludra scoret allerede etter fem minutter, og Christophe Psyché la på til 2-0. Bendik Bye økte til 3-0, mens Flamur Kastrati la på 4-1. Psyché fastsatte sluttresultatet til 5-2 mot Lillestrøm med en scoring helt på tampen.

DEL

Det startet med at Kastrati vendte opp og slo en ball på tvers til Christoffer Aasbak på venstresiden. Backen slo umiddelbart inn foran mål, der Kalludra stakk fram et bein i duell med Eliteserie-debutanten Philip Slørdahl. Det var nok.

Etter 23 minutter sto det 2-0. Mens publikum fortsatt var opptatt av en litt sliten LSK-tilhenger som falt over gjerdet og ned fra gjestetribunen, slo Gjertsen et frispark flatt inn foran mål. Det gikk gjennom hele feltet, via Kastrati, før Psyché fikk beinet ballen inn fra bakerste stolpe.

35 minutter var spilt da Kastrati ble spilt i gjennom på venstresiden av Kalludra. Innlegget foran mål hadde Bendik Bye bare å sette beinet på.

Det gikk fire minutter, så reduserte LSK. Aleksander Melgalvis fikk stå alene og ta ned ballen på 12 meter etter en halvklaring fra KBK-forsvaret. Fra litt skrått hold scoret han sikkert bak Sean McDermott.

Etter en knapp time var imidlertid Kastrati på ferde igjen. Torgil Gjertsen vant ballen på midten og gikk rett i angrep. Han spilte til Kastrati på venstresiden, som antakelig prøvde et hardt innlegg, men ballen traff stopper Slørdahl og gikk i en bue over keeper og i mål.

- Lekestue!, sang Uglan.

Etter 71 minutter var det imidlertid kamp igjen. Et merkelig passivt KBK-forsvar lot innbytter Ebiye Moses stå alene på på 10 meter og styre inn 4-2 med pannebrasken.

Fem minutter på overtid satte Christophe Psyché likevel et klart punktum da han trillet inn 5-2 etter en halvklaring på corner.

Påskrudd fra start

KBK ga et overrraskende stort feriepublikum en mer påskrudd prestasjon fra start enn i flere av de siste kampene. Ballen gikk raskt, det var gode bevegelser rundt ballfører og spillerne var raskt oppi LSK når de mistet ballen.

Etter 32 minutter og 2-0 kombinerte hjemmelaget på klassisk KBK-vis på venstresiden. Aasbak ble lagt ned etter å ha slått en luke, men dommeren dømte fordel. Ballen endte hos Bendik Bye, som curlet den like utenfor mål.

TK-kommentator Rune Edøy hadde da lenge fantasert over hvor stor seieren ville bli, og en mer nøktern Lars Helge Høvik måtte gi ham rett i at dette kunne bli stygt for LSK.

- Nå leker de seg litt med Lillestrøm, konstaterte han.

Han hadde knapt sagt det før LSK reduserte etter at KBK-forsvaret mistet litt av konsentrasjonen.

Det sto 3-1 også til pause, da KBK ble trampeklappet inn i garderoben.

LSK-initiativ

Andreomgangen startet med et KBK-bytte. Bent Sørmo kom inn for Kalludra på midten.

Et par svake klareringer av KBK-forsvaret slapp til LSK unødvendig. Allerede etter to minutter fikk gjestene avsluttet, men heldigvis ble skuddet sleivet over.

Syv minutter var spilt da Melgalvis var bare desimetre fra å sette inn 3-2, og stemningen ble stadig mer nervøs og kritisk i TK-bua. Det hjalp ikke på stemningen at Bendik Bye ble løpt opp alene med keeper. Ballen gikk seinere, og det var heller ikke den samme intensiteten i duellene.

Etter 4-1 gikk derimot mye av lufta ut av LSK, og Michelsen valgte å spare nylig skadde Kastrati til mindre avgjorte seriekamper. Inn som ny spiss kom Thomas Amang.

Etter 4-2 kom det imidlertid en usikkerhet over hjemmelaget. Spillerne hang etter i duellene, og forsvaret virket stadig passive på LSKs dødballer. Både Diop og Coly pådro seg gule kort som gjør at de må stå over neste seriekamp mot Vålerenga, sistnevnte helt uforståelig etter å ha blitt dyttet inn i reklameskiltene.

LSK-angrepet bar samtidig preg av at man manglet toppscorer Lehne Olsen. KBK fikk etter hvert ridd av det verste og tok mer kontroll over kampen i sluttminuttene. Da to minutter gjensto av ordinær tid fyrte Gjertsen av et skudd som snek seg utenfor stanga.

LSK presset på i overtiden, men etter en omgang med mange rare situasjoner og syv gule kort, var det altså KBK som la på til 5-2 i stedet.

Samme lag som mot Molde

Den uvanlige kampdagen skyldes at Fotballforbundet ikke vil ha noen kollisjon mellom Eliteserien og bronsefinalen (lørdag) og finalen (søndag) i fotball-VM for kvinner.

Kristiansund sto med 18 poeng og var nummer åtte på tabellen før møtet med LSK. Gjestene på sin side hadde 15 poeng og var nummer ti, men ville med tomålsseier passere nordmøringene på tabellen.

KBK har tapt to kamper på rad, og var på jakt etter å revansjere seg mot Lillestrøm, som kom fra 4-0-seier over Tromsø.

Trener Michelsen valgte de samme elleve som startet da KBK slo Molde 3-2 16. mai. Det betød denne oppstillingen:

McDermott - Aasbak, DP Ulvestad, Psyché, Coly - Kalludra, Diop, PE Ulvestad - Gjertsen, Kastrati, Bye.

På benken startet Mbaye, Cirak, Olsen, Amang, Sørmo, Sørli og Gjesdal.

LSK måtte greie seg uten to av sine nøkkelspillere: Både Tobias Salquist og toppscoreren Thomas Lehne Olsen var ute med skader.

HØR KAMPEN HER

Helgas kamper handler om serierunde nummer 14. Det betyr at det gjenstår én runde før ferien, men for KBK er det altså pause allerede nå.

Kampen mot Brann som var satt opp 14. juli ble flyttet fram til 10. april fordi bergenserne skal få optimale forberedelser til europaligakvalifiseringen i sommer. Og dermed blir det pause fram til møtet med Vålerenga 4. august.

Det er ellers verdt å merke seg at KBK «kun» vil stå med 14 kamper når serien snur. Årsaken er at hjemmekampen mot Bodø/Glimt, som skulle ha vært spilt 26. mai, er utsatt til 14. august fordi nordlendingene hadde spillere med i U20-VM i slutten av mai.

Serierunde 14: Ranheim-Rosenborg (2-3 torsdag), Brann-Mjøndalen, Vålerenga-Bodø/Glimt, Odd-Molde, Tromsø-Sarpsborg 08, Strømsgodset-Stabæk og Viking-Haugesund.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags