KBK vant 4-2 etter Pellegrino-hattrick

Vikings Fredrik Torsteinbø (tv) og Amidou Diop i eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Viking på Kristiansund Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Vikings Fredrik Torsteinbø (tv) og Amidou Diop i eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Viking på Kristiansund Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto:

Av

KBK kombinerte seg gjennom Viking-forsvaret med klikk-klakk-fotball, men Viking svarte rett etter pause. Så puttet KBK på til 2-1 og 3-1 med klassiske Pellegrino-scoringer, før Viking reduserte til 3-2. I overtiden avgjorde innbytter Sondre Sørli kampen.

DEL

Det var spilt 42 minutter da Torgil Gjertsen vendte oppe og satt fart mot mål. Han spilte vegg med Kastrati og kom fri på høyresiden. Innlegget hans forbi et utspilt Viking-forsvar kunne Pellegrino nærmest gå i mål.

3 minutter etter pause sto det 1-1. Viking fikk lagt inn upresset fra sin venstreside, og Fredrik Torsteinbø banket innlegget i mål på hel volley fra ca 10 meter.

Etter en knapp time lå imidlertid den andre Pellegrino-scoringen i nettet. To ganger med få minutters mellomrom prøvde han å curle ballen rundt keeper og bort i det lange hjørnet, og på det andre forsøket lyktes han på klassisk Pellegrino-vis.

Fire minutter senere ble han spilt løs av Kalludra på venstresiden. Han skrådde inn mot mål og puttet inn 3-1 i praktisk talt den samme nettmasken. Da kostet han på seg et gult kort med å feire hattricket med å trekke av seg drakta.

71 minutter var spilt da Rolf Vikstøl pirket inn 3-2 etter et langt innkast på første stolpe. Viking hadde så den ene kjempesjansen etter den andre, men i stedet var det KBK som økte med et frekt skudd fra Sondre Sørli fra skrå vinkel, som smatt under keeper.

Rotete start

Etter en litt rotete start, der Viking hadde ballen mest, snappet Kastrati ballen etter 11 minutter. Han fikk dratt seg løs skrått for mål, men skuddet med venstrebeinet endte utenfor.

- Det er noe som ikke stemmer med KBK, mente TK-kommentator Rune Edøy etter et kvarters spill i piskende regnvær på Kristiansund stadion.

- Det er mer tempo i dette Viking-laget enn det Rosenborg-laget KBK møtte sist. Det gjør at de får mindre tid på seg, analyserte ekspertkommentator Lars Helge Høvik.

Etter 18 minutter dro Kalludra inn i banen fra KBKs venstreside. Han vippet ballen på bakerste stolpe, der Kastrati var en desimeter for kort til å få headingen på mål.

Tre minutter senere kontret KBK etter at Viking-heading midt på McDermott. Ballen endte hos Kalludra rett utenfor 16-meteren. Han trakk seg fint fri og inn i feltet, men den avgjørende pasningen ble blokkert i siste liten.

Fem cornere

Før halvtimen var spilt hadde KBK spilt seg til fem cornere.

- Nå er KBK det beste laget, mente Edøy etter at Diop hadde blåst et langskudd noen desimeter utenfor krysset.

Deretter hadde imidlertid Viking en sjansebonanza. Jostein Ekeland var nær ved å score på et litt for upresist innlegg foran mål, så måtte McDermott ut i strekk for å redde et skudd fra Zymer Bytyqi,. Kanonaden ble avsluttet med at samme mann skjøt over via tverrliggeren.

Like etter prøvde Gjertsen å legge tilbake til Pellegrino i feltet, men et oppofrende Viking-forsvar presset avslutningen hans utenfor.

De siste fem minuttene presset kristiansunderne på for et ledermål, og det lyktes da også. Viking var imidlertid farlige når de fikk slått ballen i rommet bak et tidvis famlende midtforsvar hos KBK, og kamputfallet var fortsatt helt åpent da lagene gikk til pause.

Pellegrino-show

2. omgangen var knapt startet før Pellegrino utfordret Viking-forsvaret. Han kom seg imidlertid ikke helt løs fra siste mann, og avslutningen endte over målet via et forsvarerbein. Corneren fikk bortelaget med nød og neppe stanget ut.

Etter utlikningen bølget kampen fram og tilbake. Pellegrino fikk skutt fra god posisjon etter 54 minutter, men Viking-keeperen fikk såvidt en hånd på ballen og slått til corner.

Deretter spilte Viking seg til et par farlige cornere, før Pellegrino tok over hele showet, og nå satte han inn ballene utenfor keepers rekkevidde.

KBK så ut til å kontrollere kampen fullstendig på 3-1, men det skulle ikke mer enn en innøvd dødball til før det var ny spenning i kampen. Viking flyttet opp mye folk for å få 3-3, og Michelsen valgte å sette innpå raske Sondre Sørli for en god, men sliten Kalludra.

I sluttminuttene hadde Viking kjempesjanser til å utlikne for andre gang. Først ble en Viking-spiller sparket ned i feltet uten at dommeren pekte på straffemerket, og like etter skjøt innbytter Benjamin Kallman høyt over alene med keeper.

Fem minutter før ordinær tid kunne kampen vært parkert da KBK kontret ved Sondre Sørli. Det ble imidlertid noe ubesluttsomt over spillet, som endte med at innbytter Meinhard Olsen skjøt i ryggen på Pellegrino.

I stedet fikk Viking enda en kjempesjanse. En corner gikk gjennom hele feltet før den endte i stanga bak McDermott!

- Vinner KBK dette, må det være den kampen de har hatt mest flaks, stønnet Edøy.

I overtiden tok Michelsen ut Pellegrino og satte innpå Gjesdal som en tredje stopper, men det trengtes ikke. I stedet fikk treneren uttelling for å bytte inn Sørli, som avgjorde scoringsballet.

Viking byttet ni

KBK startet med følgende elleve: McDermott - Coly, DP Ulvestad, Psyché, Sivertsen - Hopmark, Diop, Kalludra - Gjertsen, Kastrati, Pellegrino. Det betyr at Psyché var tilbake i midtforsvaret, mens Coly erstattet Sørmo på høyrebacken. På midten var Diop tilbake fra karantene, mens Kalludra erstattet Gjertsen, som startet på høyrekanten i stedet for Sondre Sørli.

Mbaye, Aasbak, Øby, Egilsson Olsen, Sørmo, Sørli og Gjesdal startet på benken.

Viking spiller semifinalen i cupen mot Ranheim på onsdag, og laget bar preg av at den kampen prioriteres. Trener Bjarne Berntsen gjorde ni bytter på laget som slo Tromsø sist helg. Bare Viljar Vevante og Johnny Furdal var beholdt i startoppstillingen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags