KBK og Odd delte poengene

 Kristiansunds trener Christian Michelsen roper til Kristoffer Hoven i eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Odd på Kristiansund Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kristiansunds trener Christian Michelsen roper til Kristoffer Hoven i eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Odd på Kristiansund Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto:

Av

Gjestene tok ledelsen, men Christophe Psyché utliknet for KBK.

DEL

19 minutter var spilt da Amidou Diop mistet ballen unødvendig på midten. Odd gikk rett i angrep, men avslutningen fra Bilal Njie var svak. Sean McDermott gjorde imidlertid en sjelden feil da han glapp ballen i beina på Torgeir Børven, og Eliteseriens toppscorer lot seg ikke be to ganger.

Like langt ut i 2. omgang sto det 1-1. Torgil Gjertsen slo en presis corner, som KBKs toppscorer (!) Christophe Psyché stusset videre inn i nettet.

KBK anført av Torgil Gjertsen kom godt i gang. Hjemmelaget holdt ballen mest langs bakken på det nye kunstgresset og fikk en mulighet etter corner, men Gjertsens harde ball inn foran kassa gikk høyt og langt til side for målet.

Den første halvtimen bød på lavt tempo og ikke all verdens intensitet. KBK spilte seg til noen cornere og frispark i gode posisjoner, men etter scoringen satt man med en følelse av at Odd hadde full kontroll.

Etter 34 minutter mottok Pål Erik Ulvestad ballen i straffefeltet etter fint KBK-spill. Han fikk snudd seg rundt og skutt, men avslutningen ga i stedet Odd muligheten til å slå kontra. Bilal Nije løp seg helt løs i duell med Bent Sørmo, men sleivet avslutningen utenfor i ubalanse.

Lagene gikk til pause med 0-1.

Odd kontrollerte

Andreomgang startet i regn og havtåke, og kampen bød ikke på særlig mer å glede seg over for hjemmepublikummet til å begynne med. Odd fortsatte å kontrollere, og nå vant de også de fleste duellene. KBK prøvde seg på et par kontringer, men fant ikke hverandre med pasningene.

- Her møter KBK et topplag, og da får de problemer, konstaterte TK-kommentator Rune Edøy.

Michelsen valgte som vanlig å bytte tidlig. Meinhard Olsen kom inn for Kalludra etter en knapp time. Svensken hadde fått lite til i mellomrommet mellom midtbane og angrep. I stedet gikk Gjertsen inn i den offensive midtbanerollen.

KBK spilte seg umiddelbart til en målsjanse, men headingen fra Dan Peter Ulvestad endte oppe på nettaket. Like etter kom imidlertid målet, også det på en heading.

Etter dette fikk KBK tydelig blod på tann. Spillerne vant duellene, sto etter og la press på Odd, som i en periode fikk nok med slå unna.

Som i 1. omgang var Odd vel så farlige på de få sjansene de spilte seg til. Etter 71 minutter fikk de corner. Børven fikk headet mot mål, og på bakre stolpe forlenget Birk Risa headingen - i stolpen!

Etter 78 minutter spilte Michelsen ut sitt neste kort. Raske Sondre Sørli kom inn for Bendik Bye, og byttet side med Meinhard Olsen i KBK-angrepet.

Det siste kvarteret falt kvaliteten i kampen i takt med energien til spillerne. Michelsen gikk tilbake på tidligere uttalelser om at Aliou Coly har spilt sin siste KBK-kamp som angriper og satte inn senegaleseren som spiss for en sliten Hoven.

KBK fortsatte å ha initiativet, men hjemmelaget slet med å med å skape noe offensivt. Kampen ebbet deretter ut med 1-1 - et greit resultat etter sjanser, men etter å ha tidvis dominert andreomgangen, var nok KBK hakket bedre i spill kampen sett under ett.

Hoven fra start

HØR KAMPEN PÅ WEB-RADIO HER

Trener Christian Michelsen valgte å starte med følgende 11: Sean McDermott  - Bent Sørmo, Christophe Psyché, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak - Pål Erik Ulvestad, Amidou Diop,  Liridon Kalludra - Bendik Bye, Kristoffer Hoven og Torgil Gjertsen.

Det betød at Kristoffer Hoven fikk sin andre sjanse på topp fra start. Den første var også mot Odd. Flamur Kastrati var fortsatt skadet, og Thomas Amang var ikke i kamptroppen. Etter det TK forstår var spilleren, som er på utlån fra Molde,  i Spania for å forsøke å finne en ny arbeidsgiver der.

Morice Mbaye, Jesper Isaksen, Erlend Sivertsen, Meinhard Olsen, Aliou Coly, Sondre Sørli og Henrik Gjesdal startet på benken.

Odd stilte med sitt beste mannskap bortsett fra stopperen Fredrik Semb Berge, som er strekkskadet. Trener Dag-Eilev Fagermo valgte å gi Odin Luraas Bjørtuft sin eliteseriedebut fra start.

Allerede onsdag er det ny kamp for nordmørslaget. Da venter Bodø/Glimt på Kristiansund stadion.

Deretter er det bortekamp mot Stabæk før det blir ny hjemmekamp 25. august. Da kommer Mjøndalen til Kristiansund. KBK spiller 9 av 15 kamper på hjemmebane i høst.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags