Det var Nettavisen som torsdag først skrev at KBKs midtbanespiller kan være på vei til en ikke navngitt klubb i utlandet.

- Jeg og klubben har snakket sammen, og det har kommet noen tilbud. Så vi har blitt enige om at dette er det beste, sier Qaka til Nettavisen.

KBKs sportslige leder Kenneth André Leren sier til Tidens Krav at ingen klubber har tatt kontakt med Kristiansund Ballklubb.

- Vi har ikke mottatt bud, og vi har ikke snakket med noen klubber, sier Leren.

Kamer Qaka har kontrakt med nordmørsklubben ut sesongen 2017. Han har lenge vært klar på at han ikke ønsker å forlenge kontrakten med sin nåværende arbeidsgiver, men sist uke oppsto det en episode på trening som gjør at spilleren ikke har vært å se på treningsfeltet siden.

Er sykemeldt

Det har også tidligere skjedd ting som har fått mange i KBK til å reagere. Det handler etter det Tidens Krav erfarer om en oppførsel som er utenfor det klubben har av skrevne og uskrevne regler.

- Jeg er sykemeldt, sa Qaka da Tidens Krav snakket med ham onsdag.

- Det er fortsatt status, sir Leren torsdag kveld.

Les også: Har trolig spilt sin siste kamp i KBK

Han sier klubb og spiller prater regelmessig for å komme fram til en løsning. Det er vanskelig å tolke svarene fra både klubb og spiller annerledes enn at 22-åringen fra Brandbu har spilt sin siste kamp i KBK.

- Jeg har ambisjoner om å spille på et høyere nivå, og for en bedre klubb. Jeg ønsker å prøve nye ting, og det har klubben gått med på. Det er jeg strålende fornøyd med, sier Qaka til Nettavisen, som selv ønsker å se framover og ikke ønsker å snakke om det som har skjedd i Kristiansund.

Taus Michelsen

Nettavisen har også snakket med KBKs daglige leder Kjetil Thorsen. Han sier følgende om saken:

- Du snakker om en ansatt som er sykemeldt, så dette har jeg ingen kommentar til, sier Thorsen.

KBK-trener Christian Michelsen ønsker ikke å kommentere saken. Han henviser til Leren og Thorsen.