Hvis innsatsen ikke blir bedre frykter KBKs lagkaptein tap i 30 av 30 kamper

Snart alvor: Dan Peter Ulvestad likte dårlig at KBK tapte mot Ranheim søndag, men han lover både Rune Edøy og resten av Kristiansund bedre innsats mot Vålerenga.

Snart alvor: Dan Peter Ulvestad likte dårlig at KBK tapte mot Ranheim søndag, men han lover både Rune Edøy og resten av Kristiansund bedre innsats mot Vålerenga.

Artikkelen er over 1 år gammel

Dan Peter Ulvestad var en skuffet mann etter å ha tapt mot Ranheim i siste kamp før serien starter.

DEL

Han sier rett ut at innsatsen må opp flere hakk skal det bli poeng i Eliteserien.

– Hvis vi spiller som dette, taper vi 30 av 30 kamper, sa Ulvestad etter at KBK hadde tapt generalprøven mot Ranheim sist helg.

– Vi gjør det veldig lett for Ranheim. De får store rom å kontre i og de bryter for lett igjennom. Her må det virkelig strammes opp.

Les også: Trolig som planlagt

KBKs lagkaptein er ikke redd for å sette ord på hvor dårlig han mener generalprøven mot Ranheim var.

Trønderne vant 3-2 mot et tafatt Kristiansund-lag. To mål av Benjamin Stokke var nesten det eneste å glede seg over for alle som heier på gutta i mørkeblått.

Tele i bakken

Mandag var Dan Peter Ulvestad og trener Christian Michelsen i Lillestrøm for å være med å Fotballforbundets kickoff på Åråsen.

Som vanlig var alle trenere og lagkapteiner i Eliteserien på plass for å være tilgjengelig for både lokale og nasjonale media.

Les også: Stokke-dobbel da KBK tapte

For sunnmøringen var det mer en plikt enn en glede å reise sørover bare ei uke før serien starter. Han erkjenner at oppladningen til seriestarten ikke har vært optimal etter at laget kom hjem fra treningsleiren i Spania.

– Jeg merker at det har vært mye reising og lite hvile. Det kjente jeg faktisk på kroppen i kampen mot Ranheim, sa Ulvestad.

Likevel har 28-åringen stor tro på at det meste vil være på plass når Vålerenga kommer på besøk 12. mars. Da vil det neppe være noe i veien med innsatsen. Det vil i hvert fall være svært overraskende hvis spillerne er like tafatte mot Oslo-laget som på Aker stadion søndag.

– Det blir noe annet å spille foran fullsatt stadion og poeng i potten. Treningskamper har ofte en tendens til å bli noe veldig annerledes, sa Ulvestad.

Kan ikke bli verre

Men både han selv og spillerne må gå i seg selv for å få opp gløden. Det nytter ikke å gjøre noe halvveis når Ronny Deilas menn kommer til Nordmøre.

– Det kan kanskje være greit å få en nesestyver nå. Det kan i hvert fall ikke bli verre enn det var mot Ranheim.

Og Ulvestad snakker nok en gang om at innsatsen må opp flere hakk.

– Jeg vil si at vi neppe hadde mer enn 60 prosent innsats søndag. Det er selvsagt for dårlig. Her skal vi bli bedre. Jeg skal gjøre min del av jobben for å få opp tenningen, sa KBKs lagkaptein.

Se video: Se scoringene fra KBK-Ranheim

Selv om innsatsen ikke var på topp mot trønderne, var det på mange måter nordmørslaget som styrte kampen. Ranheim lå lavt og satset på kontringer, mens KBK trillet ball uten å skape trøbbel for sine motstanderne i hvite drakter.

– Det kan nok være at vi må være forberedt på at vi må diktere spillet mer i år enn vi gjorde i fjor. I hvert fall på hjemmebane. De fleste har nok fått med seg hvor vi har våre styrker, sa Ulvestad.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags