Godset slo KBK 2-1 og reddet plassen

KBKs Aliou Coly og Moses Mawa under eliteseriekampen på Kristiansund stadion.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

KBKs Aliou Coly og Moses Mawa under eliteseriekampen på Kristiansund stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto:

Av

Mikkel Maigaard Jakobsen ga Strømsgodset 1-0, men Sondre Sørli utlignet på overtid i 1. omgang. Duplexe Tchamba Bangou ga Godset ny ledelse og seieren like etter pause.

DEL

Det var spilt 18 minutter da Maigaard Jakobsen trakk seg fri på ca 15 meter og avsluttet kontant i det lange hjørnet for Sean McDermott i KBK-målet

I det 46. minutt forserte Amidou Diop opp i banen og slo ut til Gjertsen på venstresiden. Skuddet hans ble reddet på streken, men Sondre Sørli var våkent framme på halvklaringen og banket inn 1-1.

10 minutter ut i 2. omgang ble en Godset-corner stusset videre til bakerste stolpe, der Tchamba Bangou nærmest løp inn 2-1.

Resultatet førte til at Strømsgodset holdt seg, mens KBK beholdt sin sjetteplass på tabellen.. Tromsø og Ranheim rykker ned, mens Lillestrøm må ut i kvalik mot Start.

Brassespark

De nedrykkstruede gjestene startet som ventet med høyt og intenst press, men et for anledningen nykomponert KBK-forsvar beholdt roen og spilte seg greit ut. Etter cirka 10 minutter fikk KBK et visst trykk på gjestene. Kalludra hadde flere muligheter til å avslutte, men fintet til alle mulighetene var oppbrukt.

Etter 14 minutter mente TK-kommentator Rune Edøy at Godset hadde løpt av seg det mest intense. Sørli kom seg løs på høyrekanten og fikk gitt til Gjertsen. Innlegget brassesparket Flamur Kastrati utenfor.

Midtveis i omgangen kom Aliou Coly på et raid på KBKs høyreside. Innlegget endte til slutt hos Andreas Hopmark, men venstrebeinskuddet ble blokkert.

I stedet kontret Godset og fikk frispark på 20 meter. Etter retur fra muren fikk Herman Stengel skutt, men McDermott var nede og reddet sikkert.

Etter 32 minutter hadde Moses Mawa en kjempemulighet til å øke for Godset, men headingen alene foran mål fra 5-6 meter gikk høyt over. Samme Mawa hadde også en avslutning over mål fire minutter senere. Deretter skjøt Kristoffer Tokstad en desimeter til side for stolperota til McDermott.

- KBK går ikke i duellene slik de pleier. Kanskje blir det fort slik når man ikke har så mye å spille for. Nå er i hvert fall intensitet og innsats forskjellen på lagene, mente Edøy.

Da lagene gikk til pause lå Strømsgodset på 12. plass, men befant seg på høyst utrygg grunn. KBK hadde falt ned til 7.-plassen, etter at også Stabæk scoret mot Tromsø. Andreomgangen for kampene som involverte lag i bunnstriden startet først klokka 19.10 fordi kampen i Tromsø måtte avbrytes for en brøytepause.

Tvilsom annullering

- 2. omgang har startet omtrent som den første, med Strømsgodset mest på hugget, slo Edøy fast etter 50 minutter.

Bare sekunder senere banket Lars-Jørgen Salvesen ballen i tverrliggeren fra 12 meter etter en halvklaring i KBK-forsvaret. Etter enda en farlig halvklaring lå det et ledermål i lufta til gjestene, og det kom da også.

Etter 57 minutter utlignet Kastrati for KBK, men målet ble annullert for offside. TV-bildene viste imidlertid at det var en diskutabel avgjørelse.

- Ble Godset reddet av en dommertabbe.?Armen til Kastrati var nok i offside, men den teller ikke, påpekte Edøy.

Michelsen byttet inn både Bent Sørmo og Christoffer Aasbak for Christophe Psyché og Erlend Sivertsen i håp om at det skulle bringe mer energi inn i hjemmelaget. Byttet førte til at Coly ble flyttet inn i midtforsvaret, som ved flere anledninger hadde opptrådt mindre resolutt. Senere kom også Isaksen inn for Kastrati. Diop ble flyttet fram i angrep.

Det hjalp imidlertid ikke noe særlig. Godset fortsatte å vinne de viktigste duellene, og KBK strevde også med presisjonen i pasningsspillet og å ta de riktige valgene da de nærmet seg mål.

Godset hadde også motet til å unngå å legge seg i forsvar og hadde stort sett grei kontroll på kampen i sluttminuttene.

Nytt forsvar

Dan Peter Ulvestad var ute med prolaps og ble erstattet av Henrik Gjesdal i midtforsvaret, mens Aliou Coly og Erlend Sivertsen var nye backer sammenliknet med laget som startet mot Bodø/Glimt sist.

På midten startet Amidou Diop for Jesper Isaksen.

KBK åpnet dermed slik: McDermott - Coly, Psyché, Gjesdal, Sivertsen - Hopmark, Diop, Kalludra - Sørli, Kastrati, Gjertsen.

På benken startet Mbaye, Øby, Bye, Isaksen, Olsen og Sørmo.

KAMPEN HØRER DU PÅ WEB-RADIO HER

Siste serierunde (søndag 18.00): KBK-Strømsgodset, Tromsø-Stabæk, Brann-Viking, Mjøndalen-Vålerenga, Lillestrøm-Sarpsborg 08, Rosenborg-Ranheim, Haugesund-Odd, Molde-Bodø/Glimt.


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags