Fotballkretsen ser gjerne damefotball i KBK

Stig Arild Råket har spilt fotball både i Molde og KBK. I dag er han trenerutvikler i Nordmøre og Romsdal Fotballkrets. Kretsen ønsker en mer offensiv satsing på jenter i Kristiansund og på Nordmøre velkommen.

DEL

– I utgangspunktet skal selvsagt jenter ha samme tilbud som gutter når det handler om å spille fotball, men det er ulike måter å organisere dette på, sier Stig Arild Råket.

Hvis breddeklubbene i Kristiansund og KBK i fellesskap finner ut at eget damelag i KBK er veien å gå, vil ikke kretsen ha noen motforestillinger mot det. Heller ikke om Neasakademiet åpner for jenter.

– Men dette er det klubbene som selv må finne ut av. Vi i kretsen vil støtte opp om alle gode tiltak som gir et bedre tilbud. Det gjelder både for gutter og jenter.

Råket har registrert at eliteserieklubber rundt om i Norge tar mer og mer ansvar for få fram topplag i kvinnefotball.

– Du ser jo hva Rosenborg og Aalesund nå gjør. Men vi har jo en vei å gå vår krets og vårt fylke. Ingen er per i dag bedre enn 2. divisjon. Det er ikke gjort på 1-2-3 å få fram et topplag på damesiden. Det tror jeg nok også klubbene skjønner. Men vi må starte et sted, sier Råket.


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags