Gå til sidens hovedinnhold

Jan Halvor Halvorsen er ferdig i FFK

Artikkelen er over 5 år gammel

Jan Halvor Halvorsen (52) er etter hva Fredriksstad Blad erfarer ferdig som trener i FFK.

Avgjørelsen skal ha blitt tatt sent mandag kveld etter et møte mellom FFK-ledelsen og Halvorsen selv.

Etter hva FB forstår skal det være et informasjonsmøte i klubben i formiddag. Ingen i FFK-ønsker å kommentere FBs opplysninger tirsdag morgen. "Ingen kommentar", er svaret. Men flere kilder bekrefter at Halvorsen er ferdig.

Halvorsen, som kom til FFK foran denne sesongen, var utpekt til mannen som skulle gjenreise FFK. Etter å ha hentet inn tolv spillere i løpet av vinteren og våren, har årets FFK-sesong til nå vært en gedigen nedtur.

Rødbuksene ligger på nedrykksplass med elleve kamper igjen å spille. Laget står bokført med tre strake tap og på de fem siste kampene har FFK kun scoret ett (!) mål.

Har hatt 21 trenere på 20 år - her er alle

Ukjent for Straith

Da Fredriksstad Blad snakket med Adam Straith, i FFKs spillerutvalg tirsdag morgen, var han ukjent med Halvorsen-exiten.

- Jeg kan ikke kommentere noe før jeg har fått nærmere beskjed. Hvis det stemmer, kan jeg kommentere dette senere i dag, sa Straith.

Fredriksstad Blad har også forsøkt å komme i kontakt med Jan Halvor Halvorsen, men har ikke besvart avisens henvendelser.

Lovte offensiv fotball

FFK har slitt med å score mål under Jan Halvorsens ledelse. Kun 14 mål har det blitt på 19 kamper. Det var noe helt annet han lovet da han overtok som FFK-trener i november.

- Vi skal være offensive og positive. Vi skal ønske å score mål. Publikum forventer å bli underholdt og vi skal sørge for at de blir det, uttalte han offensivt.

– Jeg ser på dette som et prosjekt. Derfor tre år. Jeg har hatt tre veldig gode år i Bodø, og jeg føler jeg kan reise derfra med hevet hode og at jeg kan vende tilbake dit og fortsatt være relativt populær, fortsatte Halvorsen i sitt første intervju med Fredriksstad Blad.

Mye av kritikken mot Halvorsen har vært rettet hans forkjærlighet for spillesystemet 4-3-3 som han har nektet å endre selv om ting ikke har fungert.

– Formasjoner er tallkombinasjoner, men det jeg ønsker er at vi skal være positive og offensive. At vi skal ønske å score mål, og at vi spiller på en måte som kjennetegner FFK. Det er hovedmålsettingen, uttalte Halvorsen.

Hektisk møtevirksomhet

Søndag ble FFK påført en ny nesestyver av Levanger. Etter kampen uttalte Jan Halvor Halvorsen at hans fremtid lå i FFK-styrets hender.

Fredriksstad Blad er kjent med at det mandag skal ha vært møtevirksomhet på Stadion, og at utfallet nå er at Halvorsen og FFK går hver sin vei.

Etter hva avisen har grunn til å tro er Aleksander Olsen den som skal lede FFK ut sesongen hvis klubben velger en intern løsning. Han blir i så fall trener nummer 22 på 21 år

Kommentarer til denne saken