Guro Reiten og landslaget slo Irland 1-0 og duket for finale mot Nederland om VM-billett

Norge slo Irland 1-0 tirsdag kveld. Her ser vi Guro Reiten i duell med Karen Duggan under VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Irland på Viking stadion.

Norge slo Irland 1-0 tirsdag kveld. Her ser vi Guro Reiten i duell med Karen Duggan under VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Irland på Viking stadion. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Caroline Graham Hansen både skaffet og scoret på straffesparket som ga kvinnelandslaget i fotball 1-0 over Irland og tre svært viktige VM-kvalifiseringspoeng.

DEL

Seieren satte opp en ren finale mot europamester Nederland om gruppeseier og VM-billett. Den kampen spilles i Oslo 4. september.

Dersom både Nederland og Norge slår svake Slovakia (nederlenderne hjemme tirsdag kveld, de norske borte i slutten av august), skiller ett poeng i Nederlands favør når lagene går på banen i gruppens siste kamp.

Norge har vært med i alle de sju tidligere VM-sluttspillene for kvinner. Sikres ikke den åttende billetten med gruppeseier, blir det i stedet toeromspill utover høsten om Europas siste plass i VM-sluttspillet i Frankrike.

Motstanderne der kan bli vasse, og alle i den norske troppen ønsker nok å gjøre jobben med seier mot Nederland.

Klart straffespark

Første omgang var vel halvspilt da Ingrid Moe Wold spilte fram Caroline Graham Hansen på høyresiden i gjestenes felt. Wolfsburg-stjernen tråkket på ballen, men brøkdelen av et sekund senere dundret Claire O'Riordan inn i henne, og straffesparket var klart.

Hansen la selv ballen til rette på straffemerket og bredsidet den flatt i mål i hjørnet. Keeper Marie Hourihan kastet seg rett vei, men nådde ikke ned. Norge var klart best i sin annen kamp mot Irland på fem dager. Som i 2-0-seieren i Dublin fredag måtte Norge styre spillet mot et lag som trakk seg tilbake og satset på å tette igjen, men igjen måtte de norske lenge ty til dødballer for å komme til sjanser.

Nesten Reiten-scoring

Utenom scoringen kom to av de største sjansene på hjørnespark fra høyre. Etter et drøyt kvarter fikk Isabell Herlovsen hodet på Guro Reitens serve og stusset ballen i tverrliggeren. Snaut halvveis i annen omgang var Reiten nær å score selv fra hjørneflagget. Hun skrudde ballen i nærmeste stolpe og ut.

Reddet på strek

Norge kom til mange skudd, men ofte gikk det i en av de mange irske kroppene som befant seg inne foran eget mål. Hourihan fikk stadig hjelp, og framfor alt i det 40. minutt da Ingrid Syrstad Engen skjøt forbi keeper etter at Hansen raidet på høyresiden og slo ballen ut i feltet. Bak målvakten sto to irske spillere på strek, og midtstopper Louise Quinn beinet ballen ut.

Norge styrte lenge kampen fullstendig, men slapp irene inn mot slutten av første omgang og måtte se gjestene komme til noen halvsjanser, uten at Ingrid Hjelmseth ble satt på en eneste alvorlig prøve. Irland måtte vinne for å henge med i kampen om toeromspill, og gikk noe høyere etter pause. Det åpnet bare for flere norske muligheter.

Ingrid Moe Wold hadde en stor sjanse til å punktere kampen i det 81. minutt etter flott forspill av Reiten og innbytter Elise Thorsnes. Keeper reddet med nød og neppe hennes skudd fra distanse.

Fem minutter før slutt mente Herlovsen seg snytt for straffe da hun kom alene med keeper og gikk i bakken etter å ha spilt ballen forbi henne. Seieren burde vært større, men ett mål var nok for Norge tirsdag. Det kan det også bli mot Nederland i september.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags