Michelsen måtte gi tapt mot Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen ble årets trener i Eliteserien. Aasmund Bjørken ble årets trener i 1. divisjon etter å ha ledet Bodø/Glimt til seriegull.

Kåre Ingebrigtsen ble årets trener i Eliteserien. Aasmund Bjørken ble årets trener i 1. divisjon etter å ha ledet Bodø/Glimt til seriegull.

Artikkelen er over 1 år gammel

Rosenborg-sjefen årets trener.

DEL

Det ble som ventet Kåre Ingebrigtsen som ble årets trener i Eliteserien 2017.

De andre nominerte, Christian Michelsen (KBK), Lars Bohinen (Sandefjord), Geir Bakke (Sarpsborg 08) og Tor Ole Skullerud (Strømsgodset), måtte dermed ta til takke med hederlig omtale og velfortjent fokus på Fotballfesten på TVNorge mandag kveld.

Bjørkan vant

Rosenborg har under Ingebrigtsen vunnet tre strake seriegull, men det var nok først og fremst at RBK tok seg til gruppespillet i Europaligaen etter seier mot Ajax i playoff som ble utslagsgivende for at juryen ga prisen til trønderen. I juryen satt Nils Johan Semb, Knut Espen Svegaarden, Kenneth Fredheim, Kjetil Rekdal, Anne Sturød og Roger Risholt.

- Jeg er fantastisk stolt over denne prisen, den henger høyt, sa Ingebrigtsen, som delte prisen med hele støtteapparatet.

Les også: Michelsen varmet opp til Fotballfesten med å bli månedens trener

Til tross for seriegull og cupgull de to siste årene har ikke Ingebrigtsen mottatt prisen før. I 2015 stakk daværende Stabæk-trener Bob Bradley av med prisen, mens Brann-trener Lars Arne Nilsen stakk av med prisen forrige sesong.

- Det er mange trenerprestasjoner som har vært veldig bra i år, så jeg er stolt og dette er ikke noe man forventer. Jeg håper og tror at vi har skapt den klubben folk ønsker at vi skal være, sier Ingebrigtsen til Eurosport.no.

Aasmund Bjørkan vant tilsvarende trenerpris for 1. divisjon. Han ledet Bodø/Glimt rett opp igjen til Eliteserien etter fjorårets nedrykk.

Rosenborgs forsvarskjempe Tore Reginiussen fikk prisen som årets spiller under gallaen Fotballfesten 2017 mandag kveld.

Reginiussen årets spiller

Reginiussen stakk av med prisen i konkurranse med spisstrioen Nicklas Bendtner (Rosenborg), Ohi Omoijuanfo (Stabæk) og Björn Bergmann Sigurdarson (Molde).

31-åringen fikk overrakt prisen av trenerveteranen Åge Hareide, som selv fikk en tilsvarende pris i 1980.

- Dette er en veldig stor ære. Det betyr enormt, sa Reginussen i sin takketale.

Reginiussen har gjennom sesongen framstått som en viktig lederskikkelse i RBK-forsvaret og bidratt sterkt til at laget vant ligaen for tredje år på rad.

Altaværingen har spilt 25 seriekamper og figurert fast i Rosenborgs europaligakamper. Han har dessuten vært inne i landslagsvarmen under hele Lars Lagerbäcks trenerperiode.

Neste år tar Reginiussen fatt på sjuende sesong i RBK-trøya.

Kristian Fardal Opseth ble kåret til årets spiller i 1. divisjon. Han har herjet for Bodø/Glimt og satte scoringsrekord på nest øverste nivå med 28 fulltreffere. Spissen var en viktig brikke i at Glimt rykket rett opp igjen til Eliteserien.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags