KBK-keeperen er den mest populære i hele Eliteserien

Sean McDermott med det synlige beviset på at han er Folkets spiller.

Sean McDermott med det synlige beviset på at han er Folkets spiller.

Overrasket Sean McDermott ble Folkets spiller.

DEL

Fotball-Norge hyller sine egne på Ullevaal mandag. I forkant av det direktesendte showet Fotballfesten på TVNorge ble det offentliggjort hvem som er Folkets spiller.

Alle klubbene i Eliteserien hadde nominert sin kandidat til prisen. Gjennom avstemning på Internett ble det først kåret fire som gikk til en finale.

Over 30 prosent av stemmene

Sean McDermott kom seg gjennom den første runden sammen med Tore Reginiussen (Rosenborg), Morten Skjønsberg (Stabæk) og Bassel Jradi (Strømsgodset).

Og mandag kveld ble det altså klart at KBKs norsk-irske keeper er mest populær av alle sammen. Med over 30 prosent av stemmene kan han smykke seg med tittelen Folkets spiller 2017.

Jarl Ivar Eriksen i supporterklubben Uglan sa tidligere i vinter følgende om hvorfor de nominerte McDermott til å være KBKs kandidat:

– Sean er en person vi alle sammen liker. Han er selvsagt en god spiller, men hans væremåte har også vært med å gjøre han til en favoritt blant oss supporterne.

Sean McDermott ga følgende svar tilbake til fansen da han fikk vite om nominasjonen:

– Kristiansund har Norges beste supportere. Det mener jeg. Det bor 25.000 mennesker her i byen. Det er utrolig hva fansen har skapt av liv og røre og hvordan de støtter opp om laget. Både på bortebane og hjemmebane. Det er bare Rosenborg som er i nærheten. Men der er det jo langt flere folk å ta av.

Les også: Sjekk ut hvem som fikk flest poeng på børsen

Tidens Krav snakket med prisvinneren en liten time etter at han selv fikk vite at han vant. Det var en stolt og glad McDermott som takket alle som har stemt på ham.

- Dette er et stort øyeblikk i min karriere. Jeg må bare takke alle som har støttet meg. Det er jo for folket vi spiller, sier McDermott.

Keeperen er en av elleve spillere i KBK som er på utgående kontrakt. Han går langt i å forsikre alle om at han blir med videre.

- Ja, jeg har en god dialog med klubben. Jeg regner med at dette ordner seg, sier sisteskansen.

Rønningen er den kjekkeste

Det er andre gang i år at en KBK-spiller vinner en avstemning i sosiale medier.

Tidligere i år ar mye tull og fjas da Klubbhuset på tv-kanalen Max før sommeren kåret den kjekkeste spilleren i norsk herrefotball, men Jonas Rønningen kunne enten man liker det eller ei innkassere årets første triumf for Kristiansund Ballklubb.

Les også: Jonas Rønningen den mest kjekke i Eliteserien

– Jeg har ikke tenkt så mye over det. Man får skrive det på kontoen for å skape oppmerksomhet rundt Eliteserien. Og så må jeg jo flire litt. Jeg er vel ikke den som er mest kjent for å by på meg selv, sa Rønningen da han fikk prisen som årets kjekkeste tidligere i år.

Rønningen fikk ti års forbruk av hårvoks som premie for sitt utseende.

Sean McDermott fikk en stor glassvase som premie. Han gikk fra det ene intervjuet til det andre på Ullevaal stadion før han tok plass i salen for å være gjest i Fotballfesten på TVNorge.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags