Gå til sidens hovedinnhold

Full krangel om Molde-spillere, fotballforbundet har startet gransking

Artikkelen er over 2 år gammel

Molde-spillerne Tobias Svendsen (19) og Ibrahima Wadji (23) har denne sesongen vært utlånt til Haugesund. Søndag møtes de to lagene til viktig duell i toppen av Eliteserien.

Men en «gentlemans agreement» mellom de to klubbene gjør at lånespillerne ikke kan være på banen når de to lagene skal kjempe om poengene på Røkkeløkka.

En slik avtale er – ifølge regelverket til Norges Fotballforbund – ikke tillatt.

Dette har ført til at det nå er full krangel om bruken – eller ikke – av spillerne. Fotballforbundet bekrefter overfor NRK at de har fått en redegjørelse om situasjonen, og at de har sendt saken videre NFFs påtalenemnd for videre behandling.

Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Odd (2-0)– Det var Molde som brakte temaet på banen i forhandlingene. De stilte et ultimatum. Enten gikk vi med på det, eller så kunne vi ikke få låne spillerne, sier Haugesunds daglige leder Eirik Opedal til Haugesunds Avis.

Haugesund-trener Eirik Horneland sier til NRK at det er snakk om en muntlig avtale, en «gentlemans agreement».

Dette er i strid med NFFs regelverk, som blant annet sier: I forbindelse med overgang eller utlån av spiller kan det ikke avtales vilkår av økonomisk, sportslig eller annen karakter knyttet til bruk av spilleren i spesielle kamper eller bestemte tidsrom.

Molde-direktør Øystein Neerland sier til NRK at det er helt er opp til Haugesund om de vil bruke de to spillerne søndag.

– Vi har ikke en juridisk bindende avtale, så vi sitter ikke på myndighet til å gjøre laguttaket deres, sier Neerland til NRK.

Kommentarer til denne saken