I Brattvåg var det drøyt 400 på plass for å se hjemmelaget mot KBK.

Og i Ålesund og Trondheim var det under færre tilskuere enn ventet selv om AaFK og Rosenborg var i aksjon i egen by.

– Vi ser dessverre at interessen på Color Line-stadion samsvarer litt med interessen på denne cupkampen. Vi skal heller ikke undervurdere John Arne Riises betydning i fjor på samme tidspunkt, sier Herds daglige leder, Eirik Hoseth, til NTB.

Nevnte Riise spilte den omtalte kampen i fjor.

– Men vi hadde et mål om over 1.000 tilskuere og minst 40 personer på VIP-arrangementet, og det klarte vi. Vi er fornøyd med arrangementet totalt sett, sier Hoseth.

I Trondheim var det 750 tilskuere på Strindheim-Rosenborg.

– Det er vanskelig å skape like stort engasjement overalt. Mange i Trondheim ser Rosenborg på Lerkendal, og dermed trekker de ikke like mye i egen by mot et mindre lag, som de ville gjort andre steder, forklarer Rune Pedersen i NFF.

NFF fornøyd

Rundt 35.000 publikummere møtte opp totalt sett. Fotballforbundet er brukbart fornøyd. 

Gran ble publikumsvinneren. 3.112 personer var innom stadionportene for å se 4.-divisjonslaget tape 0-8 for Vålerenga.

– Dette betyr veldig mye for oss. Det viktigste er at vi fikk vist oss godt fram for hele regionen. Det skaper interesse og ny rekruttering, sier daglig leder i Gran IL, Mikal Linstad, til NTB.

– Økonomisk betyr det også mye, men vi er en klubb med god kontroll på økonomien, så pengene sparer vi til en regnværsdag, fortsetter Linstad.

– Det er gøy at vi klarte å skape en folkefest på Gran, men det var skuffende få fra Oslo, sier han.

Totalt var det 34.499 tilskuere på de 64 cupkampene. Det gir et snitt på 539 personer per kamp.

– Vi hadde nok ønsket at tallet var noe høyere totalt sett, men toppene er vi fornøyd med. Vi ser at de «fokuskampene» vi hadde satt ned på forhånd med blant annet Gran - Vålerenga og Hei - Odd hadde gode tall. Så ser vi at det kanskje ble litt lite andre steder, sier Rune Pedersen, som er seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement i NFF, til NTB.

Ikke det helt store

Haugesund ble eliteserie-laget som spilte seg videre til 2. runde foran færrest tilskuere. Kun rundt 300 personer overvar kampen mot Vidar på Lassa naturgress i Stavanger torsdag kveld.

Fjøra-Sogndal, som for øvrig ble spilt på Sogndals hjemmebane med Fjøra som vert, klarte å samle 340 tilskuere.

– Selv om tallene kunne vært noe høyere, så viser det likevel at NM og cupen har en god tradisjon i norsk fotball fortsatt. Det er langt mer konkurranse og fotballtilbud på TV og andre steder nå enn før, sier Pedersen.

NFF setter opp cupens 2. runde tirsdag 2. mai. Kampene spilles uke 21 (mellom 23.-25. mai).

Tilskuertallene er hentet fra NTBs reportere, samt fra enkelte lokalaviser og NFFs egne nettsider. Enkelte klubber har oppgitt cirkatall.

PS! Bærum - Oppsal og Sola - Vard Haugesund var de to minst sette cupkampene denne runden. Begge oppgjørene ble sett av rundt 50 personer, mens Tromsdalens kamp mot Lyngen/Karnes hadde 67 betalende tilskuere.