LSK Kvinner cupmester etter Guro Reiten-show i 4-0-seier

MÅL: Guro Reiten setter inn 2-0 målet under cupfinalen mellom Lillestrøm SK og Sandviken IL på Telenor arena lørdag.

MÅL: Guro Reiten setter inn 2-0 målet under cupfinalen mellom Lillestrøm SK og Sandviken IL på Telenor arena lørdag. Foto:

Av

LSK Kvinners drømmesesong ble kronet med cupgull lørdag. Sunndalingen Guro Reiten herjet med Sandviken i 4-0-seieren i NM-finalen i Fornebu Arena.

DEL

Avaldsnes fikk bare låne NM-tittelen i ett år. Suverene LSK Kvinner tok sitt fjerde cupgull på fem år da Sandviken ble slått enkelt.

Reiten åpnet scoringene på en retur i det åttende minutt etter at Emilie Haavi smalt ballen i tverrliggeren. Deretter løp toppscoreren med ballen fra midten, rundet keeper og trillet ballen i nettet tre minutter senere på en kontring.

Haavi økte til 3-0 med en bredside opp i hjørnet da det var et kvarter igjen av oppgjøret. Scoringen kom etter en smart cornervariant.

Sophie Roman Haug ble kampens siste målscorer etter å ha blitt stukket gjennom alene med keeper av Reiten.

Kennya Cordner var Sandvikens eneste uromoment, men hun klarte ikke sette Cecilie Fiskerstrand i LSK-buret på de største prøvene.

Drømmesesong

LSK Kvinner kronet dermed sesongen med cupgull, etter å ha blitt seriemester fem runder før slutt tidligere i høst. Klubben har også tatt seg til kvartfinale i mesterligaen for første gang. Barcelona er motstander i mars.

Sandviken ble snytt for bronsen i serien på målforskjell, men kan ta ferie med god samvittighet etter cupsølvet og klubbens beste sesong på mange år. Det var trener Alexander StrausŽ siste kamp ved roret.

LSK Kvinner vant cupgull tre år på rad mellom 2014 og 2016, men størsteparten av laget hadde ikke vært med på NM-seier tidligere. LSK hadde bare tre utespillere på benken på grunn av skadeproblemer lørdag.

Wold ute

Blant dem som har vunnet cuptitler med de gule, men som måtte stå over lørdagens finale, var kaptein Ingrid Moe Wold. Landslagsspilleren måtte operere ankelen en knapp uke før cupfinalen.

Sandviken måtte klare seg uten toppscorer Ajara Nchout. Spissen noterte seg for 15 mål i Toppserien denne sesongen, men er i afrikamesterskapet med Kamerun.

Uten Nchout var Sandviken relativt ufarlige.

LSK Kvinner og Sandviken tok seg begge til finale på dramatisk vis. Røa rystet LSK og ledet 3-0, men storfavoritten slo knallhardt tilbake og scoret tre ganger etter pause. Straffeseier sendte LSK til cupfinalen.

Sandviken ble klar for sin første cupfinale siden 1995 da Ingrid Marie Spord og Nora Neset Gjøen ble de store heltene i straffeseieren over Klepp.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags