CFK-spillere på talentsamling

PÅ SAMLING: Stig Arild Råket hadde med seg June Grønseth (Bud), Emma B. Bunes (CFK) og Ida Hasselgård (Molde) på samling. Foto: NFF

PÅ SAMLING: Stig Arild Råket hadde med seg June Grønseth (Bud), Emma B. Bunes (CFK) og Ida Hasselgård (Molde) på samling. Foto: NFF

Artikkelen er over 1 år gammel

To spillere fra CFK var med på landsdelssamling i Østfoldhallen denne uka.

DEL

Samlingen er en kartlegging før det skal gjøres uttak til landslag for de beste 15- og 16-åringene i Norge.

I gutteklassen var Max Normann Williamsen med, mens Emma Blomsø Bunes var med i jentegruppa.

- Vi har samlet de mest lovende spillerne født i år 2002 og 2003. Det var hundre jenter og hundre gutter her totalt, som alle har overbevist mange på sin vei før de har kommet hit. Først har de prestert godt i klubb, deretter har de gått fra sonelag via kretslag og hit. Nå er neste steget å slå seg inn i en landslagstropp, forteller Håkon Grøttland, fagansvarlig for landslagsskolen i NFF.

- Modellen har tre hovedintensjoner. For det første å være en referanse- og stimuliarena for våre aller beste spillere. For det andre være en arena hvor man kartlegger inn mot aldersbestemte landslag, og gjennom de ulike nivåene skal vi finne spillere som er best egnet til å spille landskamper. For det tredje er det også en skoleringsarena inn mot landslag, slik at når du spiller dine første landskamper har du noen år med felles skolering i ryggsekken til tross for at man kommer fra ulike klubber, sier Grøttland. 

- Spillerne opplever dette som veldig stimulerende og motiverende. Her har vi samlet de beste 15- og 16-åringene i Norge, så det er klart det er veldig inspirerende for dem å være sammen med likesinnede, og kjenne at man er en del av en bra gjeng med gode fotballspillere. Det viktigste er at man blir stimulert og motivert til å trene enda bedre og hardere når man kommer hjem igjen, sier Grøttland.

Lærte mye
 

- Da jeg fikk vite at jeg var tatt ut til samlingen ble jeg veldig glad. Det er spennende å møte så mange jenter som er så flinke og ivrige.  Veldig gøy å spille med så jevngode spillere og høyt tempo. Etter oppholdet her i Sarpsborg tar jeg med noe nytt som jeg kan ta med meg inn treningshverdagen og klubben og trener for å bli bedre på det. Det er interessant å se hvordan du ligger an i forhold til de beste i landet. Jeg tar med meg masse motivasjon inn i treningshverdagen hjemme i klubben, sier June Grønseth fra Bud.

- Man får god hjelp av trenerne som viser deg hvordan du skal gjøre ting bedre. Treningene og kampene var veldig gøy, og jeg møtte mange nye folk. Dette er en opplevelse som jeg alltid kommer til å huske, sier Emma Blomsø Bunes fra CFK.

- Det var morsomt, tungt og lærerikt. Det er morsomt å måle seg opp mot de beste i landet blant 16-åringene, sier Thomas Nyheim fra Molde.

Totalt var det 100 jenter og gutter med.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags