Fikk Kniksens hederspris

Hedersprisen gikk til Ole Gunnar Solskjær under Fotballgallaen i Lillestrøm fredag kveld. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)

Hedersprisen gikk til Ole Gunnar Solskjær under Fotballgallaen i Lillestrøm fredag kveld. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)

Artikkelen er over 10 år gammel

Ole Gunnar Solskjær fikk Kniksens hederspris under fotballgallaen på Lillestrøm fredag.

DEL

Av RUNE EDØY

Den tidligere Manchester United-spilleren la opp 28. august etter et utall kneoperasjoner. Kniksens hederspris deles kun ut når noen virkelig har gjort seg fortjent til det.

– Det er en stor ære, sa 32-åringen etter å ha mottatt prisen i forbindelse med fotballgallaen på TV 2.

– Jeg skulle gjerne ha fått denne prisen som 37-åring. Jeg vil oppfordre unge spillere til å ta den sjansen de får, fordi man vet aldri når det tar slutt. For meg tok det slutt litt for tidlig, sa superspissen som så vidt har startet på det som kan bli en lang og innholdsrik trenerkarriere.

Solskjær benyttet sjansen til å takke en rekke personer som har hjulpet ham fram i karrieren. Tidligere CFK-trener Ole Olsen, Åge Hareide, Nils Johan Semb, Egil Olsen og selvsagt Sir Alex Ferguson var blant dem som ble nevnt.

Kristiansunderen fikk ikke prisen kun på grunn av sine ferdigheter på banen. Også mennesket Ole Gunnar Solskjær ble trukket fram som en årsak til at han fikk hedersprisen.

– Han er et godt menneske. Familien hans, Manchester United og hele det norske folk bør være stolt av ham, sa Sir Alex Ferguson, som hadde blitt intervjuet i forkant av fredagens tv-sending fra Lillestrøm.

Ferguson husker dagen da Solskjær kom til Manchester United.

– Han var 21 år, men så ut som om han var 14. Jeg husker han debuterte for reservelaget i en kamp for Leeds. Da kom reservetreneren til meg etterpå, og sa: Du må la ham spille. Han startet i neste kamp mot Blackburn, og scoret i debuten. Derfra gikk det bare en vei, sa Ferguson.

Disse har fått Kniksens hederspris tidligere:

1991: Terje Kojedal og Sverre Brandhaug

1992: Egil Olsen og Per Egil Ahlsen

1993: Kvinnelandslaget

1994: Per Ravn Omdal (NFF) og Rune Bratseth

1995: Ola By Rise

1996: Erik Thorstvedt

1997: Rosenborg Ballklub ved Nils Arne Eggen

1998: Rune Pedersen

1999: Nils Johan Semb og Jostein Flo

2000: Jahn-Ivar «Mini» Jakobsen og kvinnelandslaget

2001: Bent Skammelsrud og Roar Strand

2002: Nils Arne Eggen

2003: Per Ravn Omdal

2004: Henning Berg og Hege Riise

2005: Stein Johnson

2006: Nils Arne Eggen

2007: Ole Gunnar Solskjær

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags