Gå til sidens hovedinnhold

Får endelig leke med jentene igjen

Artikkelen er over 15 år gammel

Hun har hatt det topp som enslig jente i gutteflokken. Nå er Unn Kvendseth klar for å leke med jentene igjen. Lederen i KVBK skal spille for toppklubben Koll.

26-åringen spilte på juniorlandslaget før hun dro til USA og spill i collegeserien for seks år siden. Vel hjemme i Norge har det kun vært trening med gutta i KVBK.

Samboer Øyvind Boxaspen fikk Svelgen-jenta til nordmørsbyen. I vinter tok hun over som leder i KVBK. Samtidig har hun trent med kjæresten og de andre på elitelaget i Kristiansund.

Lavere nett

– Jeg har fått veldig god matching med gutta, men det er klart det er noe annet å spille kamper, sier Unn Kvendseth.

– Det har vært et savn. Jeg har alltid hatt lyst å prøve meg på øverste nivå. Jeg var bare 19 år da jeg dro fra Norge.

Hun starter karrieren hjemme i Sogn og Fjordane, og fikk med seg ett år i toppserien med Klepp før hun dro til USA.

Neven Kursevic er trener i Koll. Oslo-laget har vært i en klasse for seg i norsk volleyball de siste årene. Kvendseth er ydmyk i forhold til utfordringen som venter.

– Jeg har sagt jeg er tilgjengelig hvis de har behov for mine tjenester.

Det er ikke snakk om å flytte til hovedstaden. Lederjobben i KVBK er fortsatt viktigst i forhold til volleyball. Samtidig gleder Kvendseth seg til å slå seg løs med jentene.

– Det vil bli en overgang å spille med et nett som er 20 centimeter lavere, ler Kvendseth.

Neven Kuresevic er hjelpetrener i KVBK i tillegg til jobben i Koll. Han har sett Kvendseth trene i Kristiansund flere ganger. Samtidig har han garantert fått rapporter fra Øystein Lian.

Kantspiller

– Jeg er ikke skremt av nivået i eliteserien for kvinner. Men det blir selvsagt en utfordring å komme inn i et nytt miljø og med nye lagvenninner.

Unn Kvendseth har spenst og slagkraft. Hun spilte på øverste nivå i collegeserien. Det er ikke få baller hun har dunket i gulvet i amerikanske gymsaler.

– Jeg er vel en typisk kantspiller. Slagkraftig er vel et ord som brukes i volleyball.