Gå til sidens hovedinnhold

Løkbergs perle stoppet Sarpsborgs fine rekke

Artikkelen er over 3 år gammel

Sarpsborg hadde ikke tapt på seks kamper i Eliteserien. Søndag ble det imidlertid 1–2 mot Ranheim etter at Kristoffer Løkberg ble matchvinner i sluttminuttene.

Sarpingene kom til Trondheim med fire strake seirer og seks kamper uten tap. Tap så det heller ikke ut til å bli søndag, men i nest siste spilleminutt kom scoringen som ødela den fine rekken til Geir Bakkes mannskap.

Kristoffer Løkberg fikk ballen i god posisjon etter et svakt slått hjørnespark og traff strålende på volley. Ballen føk nesten opp i krysset bak Sarpsborg-keeper Aslak Falch.

Dermed klatret Ranheim til andreplassen på tabellen. Sarpsborg er fortsatt nummer fem.

Karlsen var sikker

Det var ingen festfotball som ble levert i Trondheim søndag. Gjestene fra Sarpsborg hadde størst grunn til å juble før pause etter at Ole Jørgen Halvorsen tidlig overlistet Ranheim-keeper Even Barli fra skrått hold.

Det tok 25 minutter av kampen før Ranheim kom til sin første sjanse. Da blåste Kristoffer Løkberg ballen langt over mål fra god posisjon.

På tampen av omgangen hadde også Erik Tønne muligheten til å utligne, men skuddforsøket ble det ingen ting farlig ut av.

Ranheim våknet litt utover i annen omgang og fikk etter hvert betalt. Etter 70 minutter kranglet Kim Ove Riksvold med seg ballen på 16-metersstreken, gjorde en piruett inn i feltet og ble felt av Matti Lund Nielsen. Dommer Trygve Kjensli hadde ikke annet valg enn å peke på straffemerket.

Michael Karlsen var sikker da han fikk sjansen til å utligne.

Magisk

Så kom scoringen som avgjorde kampen i Ranheims favør. Den kom etter en annen omgang som ikke var direkte sjanserik. En corner ble klarert ut til Løkberg som sto alene på utsiden av sekstenmeteren.

– Jeg får en mellomgod touch og bare la vristen til. En deilig bue over keeperen, det var magisk, sa hjemmelagets målscorer til Eurosport.

Etter 13 spilte kamper har den nyopprykkede trønderklubben kun tapt tre ganger. Åtte seirer har det blitt.

Sarpborgs målscorer Ole Jørgen Halvorsen var naturlig nok ikke like fornøyd.

– Vi leverer middels minus i annen omgang. Vi slipper oss litt ned og tenker at vi skal ro det i land, sa han.

Sarpsborg-trener Geir Bakke sier til Eurosport at han synes laget gjorde en dårlig annen omgang.

– Det er ikke unormalt at motstanderen scorer to mål på oss når vi ikke er mer produktive selv og blir hengende i tauene. Det føles unødvendig. Jeg synes ikke det gikk veldig fort med Ranheim heller, så det er litt vi som slipper initiativet.

Neste runde tar Sarpsborg 08 imot Tromsø, mens Ranheim spiller borte mot Strømsgodset.

Kommentarer til denne saken