- Det lukter litt uavgjort, men plutselig kan det smelle, påpekte TKs kommentatorer Rune Edøy og Lars Helge Høvik midtveis i 2. omgangen..

Så var det nettopp det som skjedde. Vålerenga vant en hodeduell i feltet etter frispark. Johnson var først på nedfallsfrukten og lobbet ballen over McDermott og i mål.

Minutter senere fikk Benjamin Stokke straffe etter å ha blitt løpt overende. Han tok selv straffen, men skled i skuddøyeblikket, slik at ballen gikk fra venstrebeinet via høyrebeinet hans i mål. Det er en ulovlig tatt straffe, og målet ble annullert. Til alt overmål ble Stokke skadet og måtte gå ut!

KBK presset mot slutten, men Vålerengas keeper sto i veien for alle forsøkene.

Etter at dommeren blåste av ble det litt tumulter på banen. Vålerenga-spillerne ble irriterte på Coly etter at ahn nektet å kaste ballen tilbake etter en skade. Da hadde Vålerenga-spillerne lagt seg ned på rekke og rad for å drøye tida. Adekugbe, som dyttet Coly, fikk gult, mens Coly fikk direkte rødt for måten han tok igjen på.

Du kunne følge utviklingen i kampen minutt minutt her:

Rotete kampstart

Vålerenga virket mest påskrudd fra kampstart, mens KBK kom litt mer med etter hvert.

- Toutchen sitter ikke, formasjonen sitter ikke og gløden sitter ikke, fastslo TK-kommentator Rune Edøy da det var spilt 20 minutter med få gode KBK-pasninger.

1. omgangen bar preg av at det var seriestart, med rotete spill og mange feilpasninger. Vålerengas Magnus Lekven hadde en avslutning som ble blokkert etter en halvtime, men omgangens til da største sjanse hadde Torgil Gjertsen etter 34 minutter, da han skjøt over etter å ha blitt spilt fri mutters alene med keeper.

Like før pause hadde Ivan Näsberg en ball i tverrliggeren etter et langt innkast inn i feltet. Lagene gikk deretter i garderoben med 0-0.

Hopmark som stopper

KBK-trener Christian Michelsen gjorde en rokering fra treningskampene. Mens Aliou Coly har spilt midtstopper i Nikita Baranovs skadefravær i treningskampene, var han nå tilbake på høyrebacken. Andreas Hopmark ble flyttet ned som midtstopper. Inn på midten kom Pål Erik Ulvestad.

KBK stilte dermed slik: McDermott - Aasbak, DP Ulvestad, Hopmark, Coly - Kalludra, PE Ulvestad, Aasmundsen - Gjertsen, Stokke, Bamba.

Vålerenga startet i 4-3-3. Nye fra de som startet treningskampen i vinter var stopperen Ivan Näsberg, Daniel Fredheim Holm på midten og liberianeren Sam Garyahzon Johnson, som kom inn som ny spiss.

Søndagens kamper i Eliteserien ble preget av mye vær. Det var snø på de fleste baner. Kun i Molde var det oppholdsvær og gode forhold.

Og slik ble det i Kristiansund også. Delegaten fra Norges Fotballforbund var på plass i nordmørsbyen allerede søndag og ble imponert over hvor gode forhold det er på toppseriens eneste bane uten undervarme.

Se video: Magisk fotballshow i Braatthallen