KBK vant 4-0 til stående applaus

KBKs gutter jubler etter 1-0 under eliteseriekampen på Kristiansund stadion i Kristiansund. 
Foto: Ned Alle, NTB scanpix

KBKs gutter jubler etter 1-0 under eliteseriekampen på Kristiansund stadion i Kristiansund. Foto: Ned Alle, NTB scanpix

Av

Christophe Psyché ga KBK ledelsen, Sondre Sørli la på til 2-0. Amahl Pellegrino scoret sitt første KBK-mål etter en praktkontring, mens Flamur Kastrati fastsatte sluttresultatet til 4-0.

DEL

1-0-målet kom etter 14 minutter. Mjøndalen hadde tydeligvis ikke gjort dødballeksa si da KBK fikk corner, og Christophe Psyché kunne nærmest dytte Christoffer Aasbaks innoverskrudde corner i mål med panna på bakre stolpe. Det var stopperens femte mål for sesongen. Med det er han også toppscorer i klubben.

2-0 kom i første omgangs siste ordinære spilleminutt. KBK fikk to brudd med korte mellomrom og kom i overtall mot Mjøndalen-forsvaret. Den første muligheten brente Sondre Sørli, men da han fikk ballen servert av Flamur Kastrati for andre gang like etter, sto det 2-0.

To minutter ut i 2. omgang brøt KBK igjen. Ballen ble spilt opp på Kastrati, som ble felt, men dommeren lot i stedet Sørli plukke ballen og løpe i angrep. Han spilte via Kalludra ut til motsatt kant, der Amahl Pellegrino prikkskjøt 3-0 i stanga og inn lavt i det lange hjørnet.

Et drøyt kvarter ut i 2. omgang la Kastrati på til 4-0. Keeper ga retur etter et overraskende Pellegrino-skudd. Ballen endte ut til Amidou Diop. Han sendte av gårde et skudd som Kastrati skjøtet på inn i nettmaskene.

Drøyt 3.800 tilskuere takket for oppvisningen med stående applaus i sluttminuttene.

– De som ikke var her, gikk glipp av årets beste KBK-kamp, mente TK-kommentator Rune Edøy.

Målsugen Pellegrino

KBK startet friskt, med nyervervelsen Pellegrino med hodet og løpene rettet mot mål. Allerede etter ett minutt var det så vidt Mjøndalen fikk stanset Kastrati etter et innlegg fra Liridon Kalludra.

Mjøndalen var også frampå ved et par anledninger det første kvarteret, men avslutningene på mål ble blokkert.

Etter at KBK hadde hatt fem cornere midtveis i omgangen, fikk Mjøndalen mer tak i kampen.

– Det virker småfarlig hver gang de kommer i angrep, mente TK-kommentator Rune Edøy.

Gjestene hadde imidlertid mindre tempo på ballen enn hjemmelaget, og det var relativt enkelt for forsvaret å demme opp for det som kom.

Etter 39 minutter kom Mjøndalens Sondre Liseth i brukbar skuddposisjon utenfor hjørnet av 16-meteren, men blåste avslutningen både over og utenfor.

Få minutter før pause fikk KBK et brudd og kom for fullt på en kontring. I stedet for å avslutte selv passet Kastrati til en fremadstormende Sørli. Skuddet endte i keeper.

Så skjedde mye på en gang. Mjøndalen kontret, Joackim Olsen Solberg skjøt, ballen traff en forsvarer og fikk en ekkel bue opp mot vinkelen, men Sean McDermott var på plass og fanget avslutningen stående.

Deretter gikk KBK på nytt i angrep, og denne gangen lyktes en iskald Sørli.

Fortsatte i 2. omgang

2. omgang fortsatt med kvasst angrepsspill fra KBK. Etter 3–0 presset hjemmelaget Mjøndalen-forsvaret til stadig å gjøre feil.

Samtidig var heller ikke gjestene uefne. Åtte minutter ut i omgangen fikk de en avslutning etter et innøvd cornertrekk, men skuddet endte nok en gang over og utenfor.

Like etter var to mann alene med McDermott, men angrepet ble avblåst for offside.

– De nærmer seg, mente en småbekymret TK-kommentator Lars Helge Høvik.

Men det var ingen grunn til bekymring. Like etter la KBK på til 4-0, og målscorer Kastrati fulgte opp med å legge seg horisontalt i lufta og banke til på volley på et innlegg fra Kalludra. Skuddet endte godt over mål, men Kastrati reiste seg raskt opp og fyrte opp Uglan slik bare han kan.

Han ble like etter erstattet av Bendik Bye til stående ovasjoner. En liknende hyllest fikk Pellegrino da han ble byttet ut og Torgil Gjertsen kom inn.

Store sjanser

Etter 76 minutter fikk Mjøndalen frispark på 20 meter til store KBK-protester. Frisparket tok imidlertid McDermott i fast grep – temmelig demoraliserende for gjestene.

KBK ledet 4-0, men jobbet fortsatt knallhardt i kontradekningen. Etter 81 minutter fikk de belønningen i form av et nytt brudd. Bye kom i god skuddposisjon, men skled i avslutningen og ballen bare humpet inn til keeper.

Da var Sørli betydelig nærmere 5-0 like etter. Han løp seg fri i bakrom på en pasning fra Kalludra, men keeperen var rett og slett heldig da han fikk avslutningen i hodet!

Kampen ebbet deretter ut med 4-0.

KBK stilte slik: McDermott – Sørmo, DP Ulvestad, Psyché, Aasbak – Diop, PE Ulvestad, Kalludra – Pellegrino, Kastrati, Sørli.

Disse startet på benken: Mbaye, Hopmark (tilbake fra skade), Gjertsen, Øby (tilbake i klubben), Bye, Sivertsen og Coly.

HØR KAMPEN HER

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags