Tromsø slo Brann, gikk forbi KBK

Tromsøs Kent-Are Antonsen scorer i kampen mellom Tromsø og Brann på Alfheim Stadion. Det endte 2-1 til hjemmelaget, hvilket betyr  at Tromsø rykket forbi KBK på tabellen.

Tromsøs Kent-Are Antonsen scorer i kampen mellom Tromsø og Brann på Alfheim Stadion. Det endte 2-1 til hjemmelaget, hvilket betyr at Tromsø rykket forbi KBK på tabellen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rosenborg inviterte Brann inn i gullstriden søndag, men Tromsøs 2-1-seier på eget gress mandag gjør situasjonen i gullkampen i Eliteserien uforandret. Samtidig klatret «Gutan» forbi KBK på tabellen.

DEL

Brann kunne krøpet opp i ryggen på serieleder RBK med seier på Alfheim, men i stedet skiller det fortsatt fire poeng i favør trønderne på tabelltoppen.

Mikael Ingebrigtsen ble matchvinner mandag og skjøt Tromsø opp på åttendeplass på tabellen. For Brann ble det en frustrerende kveld i nord. Tromsø var på slutten nærmere 3-1 enn Brann var en utligning.

Fyrverkeri

Kampen i Tromsø fikk en rakettstart da Kent-Are Antonsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter mindre enn to minutters spill. Gjermund Åsen gjorde forarbeidet på venstrekanten, og det gode innlegget kunne Antonsen enkelt styre i mål.

Tilreisende bergensere på tribunen på Alfheim fortvilte, men Brann-spillerne var ikke rystet spesielt lenge. Minuttet etter Tromsøs ledermål slo serietoeren tilbake. Gilbert Koomson utnyttet passivitet i hjemmelagets forsvar og fikk enkelt gå ned til dødlinjen. Den påfølgende pasningen fant Fredrik Haugen, som enkelt skapte balanse i regnskapet.

Kampen roet seg noe etter pangstarten, men tempoet var samtidig høyt gjennom hele første omgang. Tromsø skapte de beste sjansene og var nær ved å komme til en ny kjempesjanse da Brann-keeper Markus Pettersen bommet grovt på en inngripen sju minutter før pause. Brann-forsvaret berget imidlertid keeperen ved den anledningen.

Ingebrigtsen avgjorde

Nesten like oppjaget var ikke spillet etter pause. Gode skuddforsøk av hjemmelagets Lasse Nilsen og Branns Daouda Bamba innledet omgangen, men ved begge tilfellene avverget keeperne Gudmund Kongshavn og Markus Pettersen.

Midtveis i omgangen forsøkte Morten Gamst Pedersen å overliste Pettersen med et godt plassert skudd, men Branns sisteskanse var med på notene. Så kom scoringen som til slutt skilte lagene. 17 minutter gjensto da Mikael Ingebrigtsen avsluttet godt i hjørnet etter at Gjermund Åsen leverte en målgivende pasning.

Den nesestyveren klarte aldri gjestene fra Bergen å reise seg etter.

Tromsøs Lasse Nilsen og Onni Valakari pådro seg gult kort. For Brann fikk Bismar Acosta gult kort. Trygve Kjensli var dommer i oppgjøret. 3.538 tilskuere hadde tatt turen til Alfheim stadion.

Etter kveldens 24 serierunde klatret Tromsø, med sin 2-1-seier over Brann, til en 8. plass på tabellen med 33 poeng.
KBK befinner seg på en 10. plass med 31 poeng.

Førstkommende søndag, 7. oktober, tar KBK imot Tromsø hjemme på Kristiansund stadion.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags