Fotballklubb fortsetter sunt samarbeid

Sunne gutter: Frode Grodås fra NFF, John Marius Dybvik, Terje Bach og Jan Trygve Pedersen fra CFK og Håkon Andersen i Bama.

Sunne gutter: Frode Grodås fra NFF, John Marius Dybvik, Terje Bach og Jan Trygve Pedersen fra CFK og Håkon Andersen i Bama.

DEL

I 2018 ble Clausenengen FK plukket ut til å være ambassadørklubber for NFF og BAMAs satsing for å bedre folkehelsen. Gjennom konseptet Eat Move Sleep har de spredt kunnskap og inspirasjon både i og utenfor klubben til glede for små og store, og nå er det klart at klubben også i 2019 skal være en del av Eat Move Sleep-satsingen. Det skriver Fotballforbundet i en pressemelding.

– Clausenengen er en motivert og engasjert klubb som er opptatt av sunne verdier. Vi er imponert over innsatsen de har gjort for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø, og vi er veldig glade for å ha med klubben på laget videre i 2019, sier Frode Grodås i NFF.

Ifølge helsemyndighetene beveger vi oss generelt sett ikke nok, vi spiser for lite frukt og grønt, fisk og grove kornprodukter, mens vi fortsatt får i oss for mye sukker, salt og mettet fett. I tillegg sover ungdom mye mindre enn anbefalt, samtidig som en av fire voksne sliter med søvnproblemer.

– Gjennom Eat Move Sleep er det mye lettere å huske at man bør ta bevisste valg i hverdagen. Det hjelper oss til å ha det bedre - ikke bare på idrettsbanen, men også på alle andre arenaer som skole, jobb og fritid der man er avhengig av overskudd, konsentrasjon og godt humør, sier Håkon Andersen i Bama.

Clausenengen FK gleder seg til en ny sesong som Eat Move Sleep-ambassadører.

– Det forplikter å være en ambassadørklubb. I 2018 gjorde vi mange positive endringer, og det er moro at klubbens medlemmer støtter opp om de gode verdiene i Eat Move Sleep. Derfor skal vi fortsette med å motivere alle til å gå og sykle til og fra trening og kamper så langt det lar seg gjøre, vi skal sørge for at det stadig blir flere sunne alternativer i kiosken, og vi skal arbeide videre med å få unge til å praktisere «Ingen likes etter leggetid» for bedre søvn. I tillegg skal vi som ambassadørklubb arrangere en egen Eat Move Sleep Cup, der både spillere og tilskuere vil lære mer om hvor viktig det er å ha et sunt og godt kosthold og få nok fysisk aktivitet og søvn, sier Jan Trygve Pedersen i CFK.


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags