Carlsen spilte fotball sammen med kristiansundere

Aage Sivertsen (til venstre) og Brede A. Kvisvik (til høyre) fra Kristiansund spilte torsdag fotball sammen med sjakk-kongen Magnus Carlsen i Sotsji.

Aage Sivertsen (til venstre) og Brede A. Kvisvik (til høyre) fra Kristiansund spilte torsdag fotball sammen med sjakk-kongen Magnus Carlsen i Sotsji.

Artikkelen er over 5 år gammel

Sjakk-kongen Carlsen benyttet hviledagen torsdag til å trene fotball sammen med Aage Sivertsen og Brede A. Kvisvik fra Kristiansund.

DEL

Kvisvik er på plass i den russiske VM-byen Sotsji som en del av teamet rundt den regjerende VM-vinner i sjakk.

Kristiansunderen er Carlsens personlige lege under VM-matchen i Sotsji. Det var han også da Carlsen knuste Vishwanathan Anand på hjemmebane i Chennai i november i fjor.

- Veldig fint å være her i Sotsji. Det er godt og varmt og fine forhold. Det er ikke så mye oppstyr. I Chennai var det texas hele tiden. Her får vi slappe av og konsentrere oss om oppgavene våre, sier Kvisvik på Skype til Tidens Krav.

Carlsen spilte remis med hvite brikker under onsdagens parti. Torsdag brukte sjakkesset fotball for å komme over skuffelsen.

- Han var skuffet over at han ikke spilte bedre. Men han kommer fort i godt humør igjen. Han liker å benytte hviledagene til å gjøre noe fysisk, sier Kvisvik.

Lager stemning i gruppa

Kristiansunderen har så langt ikke behøvd å bruke sin medisinske kompetanse under VM-matchen.

- Først og fremst er jeg er her som lege. Jeg skal være i beredskap hvis noe skal skje. Heldigvis er formen til Magnus på topp, så jeg har ikke trengt å tenke så mye på medisin. Min andre oppgave er å være en del av teamet rundt Carlsen, jeg prøver å bidra med å lage stemning i gruppa, sier Kvisvik.

Kvisvik er selv en habil sjakkspiller. Han har en rating på rundt 2.300.

- Kommer du med noen tips til Magnus?

- Hehe, nei. Jeg er ikke god nok til å kunne gi ham noen råd. Det er det andre som tar seg av, sier Kvisvik.

- Hva kommer Magnus til å gjøre resten av hviledagen? Blir det bare fotball og trening, eller vier han litt tid til sjakken også?

- Det blir en del sjakk. I dag og i kveld blir det å gå igjennom forskjellige åpninger og finne ut hva han skal spille i neste parti, sier kristiansunderen.

Skarpe åpninger

Anand, som er regnet for å være noen hakk hvassere enn Carlsen i åpningen, har trolig brukt enda mer tid på å forberede den delen av spillet enn han gjorde før fjorårets match. Tirsdag fikk han inn en skikkelig 'prep' i åpningen som var så skarp at Carlsen ikke fant noen utvei. Partiet endte i Anands første langsjakkseier over Carlsen på rundt fire år.

- Frykter Magnus flere slike åpninger?

- Anand fikk en en prep. Det må han fortsette å få inn hvis han skal ha håp om å ta seieren i matchen. Det er hans eneste sjanse, sier Kvisvik. Og fortsetter:

- Magnus har ikke noe frykt. Han synes han spiller bedre enn Anand. Han er frustrert over at han ikke har greid å beholde ledelsen i matchen, sier kristiansunderen, som håper å få være i Sotsji fram til VM-kongen er kåret.

- Det er en liten sjanse for å at jeg må dra hjem litt tidligere på grunn av den jobben jeg har i Oslo. Men jeg håper selvsagt at jeg får være her til det er slutt.

- Det er morsommere å være lege i en VM-match i sjakk enn å være lege på et sykehus, medgir Brede A. Kvisvik.

Aage Sivertsen er den andre kristiansunderen som er på plass i Sotsji. Kristiansunderen skriver bok om Magnus Carlsen, og har fulgt ham tett det siste året.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags