Etter nesten tre timer debatt vedtok bystyret i Kristiansund tirsdag å bla opp 11 millioner kroner i støtte til bygging av tak over skøytebanen i Folkeparken.

Vedtaket ble gjort mot Venstres to stemmer og Høyres Torbjørn Sagen.

Ripnes i front

Aldri før har en sak om idrett og anlegg engasjert de folkevalgte i nordmørsbyen like mye som utviklingen av Atlanten Idrettspark har gjort i denne saken.

Rådmann Arne Ingebrigtsen ville i utgangspunktet skrote skøytebanen og legge kunstgress på gamle Messeplassen.

Men slik blir det altså ikke.

Høyres Dagfinn Ripnes frontet forslaget som til slutt fikk klart flertall.

Han mener det vil være galskap å si nei til et prosjekt som betyr at Kristiansund får Norges fjerde skøytehall i full størrelse.

Etterpå kunne Tor Olsen og de andre skøyteentusiastene gratulere hverandre og slippe jubelen løs.

– Nå er jeg bare tom. Men dette er en gledens dag, sier Tor Olsen.

Les også: Mener skøytehall vil være ypperlig for motorsport

40 millioner

I beste fall kan bygging starte allerede i år. Hallen er kostnadsberegnet til rundt 40 millioner. Av dette skal altså kommunen betale 11.

I tillegg kommer spillemidler og bidrag fra sponsorer. Tirsdag ble det kjent at Sparebank 1 Nordevest står klar til å støtte hallen med betydelig millionbeløp.

– Vi har tro på prosjektet og vi har tro på vår region. Derfor er vi klar til å støtte opp, sier administrerende direktør Odd Einar Folland.

Da politikerne vedtok det de gjorde, var det ikke kjent at det var nettopp Folland og banken som står klar til å åpne pengesekken.

– Jeg vil advare sterkt mot å gjøre et vedtak som støtter opp om noe vi ikke har endelig prislapp på, sier Venstres Asgeir Hansen.

Men de andre hadde altså en annen mening og den ene etter den andre sto opp på talerstolen og snakket varmt om hvorfor Kristiansund skal profilere seg som en skøyteby.

Det var mange som var møtt opp for å følge debatten i bystyret.

Les også: Tirsdag er det være eller ikke være for skøytehall

Les også: Les rådmannens svar til Endre (11) om isbanen

Skuffelse i Norodd

Norodd-leder Tron Kjønnø var blant dem som var til stede. Han kunne med stor skuffelse se at friidretten ikke lenger har førsteprioritet.

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Vi har holdt på med dette siden 1998. Gang på gang har politikerne lovd at friidretten skal komme først i køa, sier Kjønnø, som faktisk ikke ville ta Tor Olsen i hånda etter endt debatt. Så følesesladet er debatten om Folkeparken.

– Hva er det som kommer neste gang. Er det pilkastforbundet som er på banen, da. Nei, dette er bare trist.

Også Idrettsrådet var på plass. Kjetil Løbersli sier det er tragisk at idretter settes opp mot hverandre. Han har stor forståelse for skuffelsen i Norodd.

CFK er den største brukeren av anleggene i Folkeparken.

Enga-leder Anders Mittet tar vedtaket til etterretning.

– Vi skal nå se nærmere på hva det vil koste å legge kunstgress på Engabanen. I mellomtiden har vi jo Idrett, sier Mittet.

Les også

Skremmende hastevedtak