Treffsikker samling for ungdommer

Teller opp: Joachim Skogen Henningsen, Grethe Faksvåg og de andre deltakerne på ungdomssamlingen i Kristiansund sjekker blinkene etter å ha skutt ferdig.

Teller opp: Joachim Skogen Henningsen, Grethe Faksvåg og de andre deltakerne på ungdomssamlingen i Kristiansund sjekker blinkene etter å ha skutt ferdig.

Artikkelen er over 1 år gammel

Unge bueskyttere fra hele Midt-Norge var samlet i Kristiansund sist helg.

DEL

Det var Bueskytterregion Midt-Norge med Eva Beer Width i spissen som var arrangør av samlingen.

Christina Fredriksson fra Vigra og ildsjeler i IL Goma var med for å legge til rette for de 14 ungdommene som deltok fra fredag til lørdag.

Det var både trening og mye annen moro. Blant annet var det curling, besøk i badeland og diskoskyting på programmet.

Det ble skutt både innendørs og utendørs.

– Vi hadde blant annet laget ei 3D-løype i Folkeparken med 12 figurer, sier Ivar Pedersen, som er leder for bueskytterne i IL Goma.

Han forteller at klubben nå har 45 medlemmer. 20 av dem er barn og ungdommer. Det er stadig flere som blir med og sikter inn mot blinkene med pil og bue.

– Etter ferien kom det plutselig 15 nybegynnere. Og det uten at vi hadde gjort noe spesielt for å markedsføre oss, sier Pedersen, som selv snart er utdannet Trener 2.

Det samme er Monica Betten. IL Goma satser mye på å ha skolerte trenere for å gi et best mulig tilbud til sine medlemmer.

Det var første gang siden 2016 at ungdommer i Midt-Norge var samlet på denne måten. Målet er at det skal være et årlig tiltak.

– Vår intensjon er at ungdommer fra ulike klubber skal bli bedre kjent. Da vil også terskelen for å delta på stevner rundt om være lavere, sier Ivar Pedersen.

Kombinasjonen av trening og sosiale aktiviteter mener bueskytterlederen er viktig for at det skal bli vellykket og noe deltakerne husker.

Det var også innlagt et stevne i samlingen. De ni deltakerne fra IL Goma leverte alle flott skyting.

Det var Mina Bersaas Askestad, Nathalie Didriksen Kjønnø, Emilie Simsø Storøy, Grethe Faksvåg, Isabell Røsand, Trym Betten, Sander Strand Orset, Simen Mahle og Isabelle Mittet Sæther som var med fra Kristiansund.

Ellers er det klart at det til våren blir nytt 3D-stevne innendørs i nordmørsbyen. Nordvesthallen fylles med dyrefigurer og Ivar Pedersen sier IL Goma vil gå bredt ut for å markedsføre seg for å få flest mulig med.

– Og i januar tar vi med oss figurene for å bistå på Sunnmøre Open. Da skal det skytes i Sunnmørshallen. Det gleder vi oss til.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken