Skal måle krefter med europaeliten i bryting

I Madrid: Felix Baldauf og Silje Kippernes deltar lørdag i Madrid Grand Prix. Her kaster Baldauf rundt på Eren Gjægtvik.¬

I Madrid: Felix Baldauf og Silje Kippernes deltar lørdag i Madrid Grand Prix. Her kaster Baldauf rundt på Eren Gjægtvik.¬

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Han er midt inne i en knallhard 46 dager lang treningsperiode. Det hindrer ikke Felix Baldauf fra å konkurrere.

DEL

Kraftbunten fra Kristiansund er nettopp ferdig med en ti dager lang samling i Oslo sammen med utøvere fra seks nasjoner. Fredag kveld satte han seg på flyet til Spanias hovedstad, hvor han lørdag skal måle krefter mot Europas beste seniorbrytere under Madrid Grand Prix.

– Han blir i Madrid i 16 timer. Så flyr han tilbake til Oslo, før han 18 timer senere flyr til Polen for å delta på en stor internasjonal samling samt et av verdens tøffeste stevner. Det er et hardkjør uten like, men Felix takler det. I Madrid Grand Prix har vi forhåpninger om å nå semifinalen, sier Braatt-trener Eren Gjægtvik.

Les også:

Baldauf gjorde feil og tapte i European Games

Snakker om dopingsak for første gang 

Braatt-bryter Silje Kippernes er også med til Spania. For henne blir dette det første store seniorstevnet hun deltar i.

– Det blir et viktig stevne både for Felix og Silje, men kanskje aller viktigst for Silje. Hun er juniorbryter, men begynner allerede nå å ha fokus og lade opp mot neste sesong. I januar blir hun seniorbryter, sier Gjægtvik.

– For Silje er ikke plasseringen så viktig under Madrid Grand Prix. Det handler om å gjøre seg erfaringer på seniornivå, sier Gjægtvik.

Kippernes blir igjen i Spania på en uke lang samling etter stevnet.

– Både Silje og Felix satser alt på brytinga. Jeg er virkelig stolt og imponert over disse to. De er gode ambassadører, både for Kristiansund og for norsk brytesport, sier Gjægtvik.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags