Linda fra Kristiansund er tyfonfast i Japan

Av

Midt i tyfondramaet i Japan er Linda Johansen Holmeide fra Kristiansund.

DEL

Hun er sammen med sine datter Marine, som er med i VM i sumobryting i Osaka i Japan.

– Jeg har fått tilbakemelding om at alt står bra til med dem alle, uttaler Lailas mor, Oddny Mokkelbost, til Tidens Krav. Laila og hennes familie er bosatt på Lørenskog, hvor de er aktive i det norske sumobrytermiljøet.

Hele det norske landslaget i sumobryting er nå tyfonfast i Japan. Her har tyfonen Hagibis krevd minst 19 menneskeliv, og de materielle skadene er store. Hundretusener er uten strøm.

Tyfonen Hagibis var på forhånd meldt å bli det verste uværet i Japan på 60 år. Da den kom inn over land i morgentimene lørdag, var det med voldsom vind og kraftig regn, noe som forårsaket omfattende ødeleggelser, jordskred og stormflo.

På det meste var over 7 millioner mennesker oppfordret til å evakuere fra de mest utsatte områdene.

Ulike kilder oppgir forskjellige antall omkomne i naturkatastrofen. Nyhetsbyrået Kyodo og flere andre medier meldte søndag at 19 er døde, mens 16 andre er savnet.

Over hundre mennesker skal ha fått skader i uværet. Blant de savnede er deler av mannskapet på et lasteskip som sank i havna i Tokyo.

Uværet har ført til at 376.000 boliger er uten strøm og at 14.000 husstander fremdeles mangler vann, opplyste talsmannen Yoshihide Suga videre. Helikoptre og båter blir brukt i arbeidet med å redde folk ut fra bygninger som er truffet av jordskred.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags