Felix tok sterk bronsemedalje

Felix Baldauf fra Kristiansund klinket til og tok en sterk bronsemedalje under Spania Grand Prix i Madrid lørdag. foto: Privat

Felix Baldauf fra Kristiansund klinket til og tok en sterk bronsemedalje under Spania Grand Prix i Madrid lørdag. foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel

– Deilig at det endelig løsnet.

DEL

Felix Baldauf fra Kristiansund beviste i helga at han er en av verdens beste brytere i 98-kilosklassen.

Lørdag brøt han seg til en knallsterk bronsemedalje under Spania Grand Prix i Madrid. Kristiansunderen var overlegen og vant en knusende 8-0-seier i bronsefinalen.

– Jeg er veldig fornøyd. Dette er min første medalje i et så stort internasjonalt stevne på seniornivå. Etter flere forsøk var det deilig at det endelig løsnet for meg, sier Baldauf til Tidens Krav.

Kristiansunderen er én av to norske brytere som kriger om en OL-plass i Rio 2016 i 98-kilosklassen. Marthin Hamlet Nielsen er den andre. Lørdag møttes de to til kvartfinale i den spanske hovedstaden. Hamlet Nielsen, som har flere års lengre erfaring på seniornivå enn Baldauf, vant til slutt 5–2.

Tross tapet for sin kanskje argeste konkurrent, greier Baldauf å tenke positivt.

– Jeg brøt en mye bedre match mot ham nå enn det jeg har gjort tidligere. Marthin scoret alle poengene sine i partere (Baldauf i benk), mens jeg fikk inn to poeng i stående. Jeg er veldig fornøyd med den stående biten, og så er det opplagt at jeg må jobbe mer med forsvaret. Der har jeg et forbedringspotensial, sier Baldauf.

– Hvordan er forholdet mellom deg og Marthin?

– Når vi er på matta, er det krig. På trening kan det komme både albuer og litt av hvert. Det kan være stygt til tider. Men det er sånn det skal være. Det skal være skikkelig trøkk. Når vi er borte fra matta, er vi kompiser, sier Baldauf.

– Tenker du mye på OL?

– Nei, jeg gjør ikke det. Jeg tar en dag om gangen og fokuserer på å gjøre jobben min. Gjør jeg den, vet jeg at resultatene kommer, sier han.

20-åringen hadde nettopp landet i Oslo da Tidens Krav pratet med ham søndag ettermiddag. Mandag morgen drar han til Polen for å delta på samling sammen med brytere fra alle de beste nasjonene. Samlingen avsluttes med et sterkt stevne i Warszawa.

– Stevnet er kvalitetsmessig like sterkt som EM. Det blir kult, sier Baldauf.

Kristiansunderen er midt inne i knalltøft treningsopplegg.

– Hvordan er det å konkurrere når du trener så hardt som du gjør nå?

– Det er klart det er tøft. Spesielt for hodet, sier han.

Marthin Hamlet Nielsen tok sølvmedalje etter at det ble tap for en armener som ikke har tapt en eneste kamp på drøyt to år.

– Han (armeneren) er temmelig rå. Men jeg har ikke møtt ham ennå. Forhåpentligvis får jeg sjansen til det snart, sier Baldauf.

Landslagstrener Fritz Aanes var naturligvis strålende fornøyd med helgens medaljefangst.

– Dette beviser at vi har to unge gutter som er i verdenseliten i bryting, sier han.

– At Felix tar bronsemedalje, er veldig sterkt. Selv om han tapte for Marthin, var dette et steg i riktig retning med tanke på OL og på å motbevise oss om at det er Marthin som er best. Felix slår brytere som Marthin taper for. Vi har lite luksusproblem, sier Aanes.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags