Brakstad trener KBK

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Fra Santiago Bernabeu til Halsa stadion. Overgangen kunne vanskelig ha vært større for Erik Brakstad. I går kveld sa han ja til å bli trener i Kristiansund Ballklubb.

DEL

Erik Brakstad fikk et forslag til kontrakt søndag ettermiddag. Tidens Krav møtte treneren på kunstgressbanen i Molde like før klokka 17.00 i går. Da hadde han ennå ikke bestemt seg.

- Det er noen punkter i avtalen jeg vil prate med Kristiansund om, sa Erik Brakstad mens han ledet unge Molde-talenter på trening.

Flere vil komme

Etter noen oppklarende telefoner med KBKs Arnfinn Isaksen, hadde han bestemt seg. Brakstad sa ja til to år med KBK. Partene er også enig om en opsjonsavtale på ytterligere ett år.

Verken Isaksen eller Brakstad ville si noe om detaljene i avtalen, men tidligere har KBKs styreleder Vidar Solli sagt klubben skal bruke rundt en halv million kroner på trener.

- Det er nok ikke så mange tredjedivisjonsklubber i Norge som satser friskere, sa Arnfinn Isaksen.

Han presiserer imidlertid at den halve millionen skal gå med til å dekke kostnader for hele trenerteamet. Det er nemlig helt på det rene at flere vil bistå Brakstad.

Tidligere Molde-trener Paul Gabor har signalisert at han vil hjelpe til på keepersiden. Ellers leter KBK i lokalmiljøet for å finne stø ttespillere rundt Brakstad.

- Alt blir enklere når Erik nå er på plass, sa sportslig leder Nils Erik Pettersen.

Både han og Isaksen presiserer at styret skal gi endelig godkjenning til avtalen med Brakstad. Men begge sier videre at dette er en formalitet.

Langsiktighet

I 1999 greide Molde å kvalifisere seg til Champions League. Kampene mot Real Madrid, Porto og Olympiakos står som et foreløpig hø ydepunkt i Erik Brakstads trenerkarriere.

Neste år vil motstanderne blant annet hete Halsa/Valsøfjord, Dahle, Vestnes/Varfjell og Surnadal. For noen år siden ville du få tt høye odds på at Harald Sæther og Erik Brakstad skulle væ re trenerrivaler i 3. divisjon Nordmøre/Romsdal...

- Dette er ingen nedtur. Jeg er imponert over opplegget KBK har lagt fram. Jeg tror det er veldig viktig at nye ledere har kommet inn.

- Videre er det rett å tenke langsiktig. Jeg synes det er spennende og utfordrende å være med på å bygge opp noe fra bunnen av, sa Erik Brakstad.

Det er ikke første gang moldenseren skal trene et lag i nordmø rsbyen. På slutten av 80-tallet trente han KFK i 1. divisjon. Han har bare gode minner fra tiden på Gressbanen.

- I første omgang blir nok den største utfordringen å si KBK - og ikke KFK, smilte Brakstad.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags