Averøy HK kåret til årets klubb: – Utrolig stolt!

Her er årets vinnere av Hederspriser i norsk håndball: Fra venstre: Gunnar Magne Knutsen (fra venstre), Ørsta, Årets hallbygger. Kjetil Øygarden, ØIF Arendal, Årets ungdomstrener. Camilla Mattson, Kattem, Årets mangfoldpris. Odd S. Tvestad, Averøy HK, Årets klubb. Hilde Daae Johannessen, Askøy, Årets klubbutvikler. Kåre Geir Lio, Årets begeistrer.

Her er årets vinnere av Hederspriser i norsk håndball: Fra venstre: Gunnar Magne Knutsen (fra venstre), Ørsta, Årets hallbygger. Kjetil Øygarden, ØIF Arendal, Årets ungdomstrener. Camilla Mattson, Kattem, Årets mangfoldpris. Odd S. Tvestad, Averøy HK, Årets klubb. Hilde Daae Johannessen, Askøy, Årets klubbutvikler. Kåre Geir Lio, Årets begeistrer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Heder på håndballtinget til Averøy Håndballklubb.

DEL

Norges Håndballforbund avholder denne helgen håndballting i Sandefjord, og fredag kveld ble det for aller første gang arrangert Håndballens hederskveld.

Der fikk Averøy Håndballklubb prisen som Årets klubb.

– Tusen takk! Jeg kjenner jeg er utrolig stolt. Utrolig stolt av klubben min. Og så er jeg evig takknemlig over at min eldste datter så på landskamp, og ville spille håndball. To måneder senere var jeg i styret, og der har jeg vært siden. Og jeg er utrolig stolt over ungene og ungdommen som bruker så mye av tiden sin på håndballen i hallen, og ikke minst over alle de foresatte som tar på seg jobb som trenere, oppmenn, og som stiller opp for klubben, sa Odd Sigbjørn Tvestad, som mottok utmerkelsen på vegne av Averøy HK.

Leder i Averøy HK, Odd S. Tvestad (til høyre), fikk prisen for Årets Håndballklubb av håndballpresident Kåre Geir Lio.

Leder i Averøy HK, Odd S. Tvestad (til høyre), fikk prisen for Årets Håndballklubb av håndballpresident Kåre Geir Lio. Foto:

Seks år gammel klubb

Det var håndballpresident Kåre Geir Lio som delte ut prisen, skriver Norges Håndballforbund på sine nettsider. Han kunne fortelle at dette var argumentasjonen som ble brukt da Region Nord foreslo Averøy HK som årets klubb:

«Averøy HK er en relativt ung klubb som i løpet av sin seksårige historie har blitt et kjærkomment tilbud til barn og unge i kommunen. Aktiviteten teller for tiden seks lag i seriespill i ulike klasser og har om lag 140 aktive medlemmer i alderen 5-16 år.

Klubben har innbytterbenk, ikke reservebenk. Trenerne er bevisste på at alle skal ha tilnærmet lik spilletid – topping av laget er langt unna denne klubbens strategi for å ivareta og beholde klubbens unge utøvere. «Alle er så snille med hverandre», var det en gutt som sa da han kom hjem etter sin første trening.

Bowling, badeland, klatring, kveldsmat etter trening, julegrøt har bidratt til å bygge det sosiale i hvert lag. Integrering av barn og foresatte er også blitt sett på som en viktig oppgave i klubben, og klubben har flere spillere med innvandrerbakgrunn».

Seks priser

Det var priser i seks ulike kategorier: Årets hallbygger, Årets mangfoldspris, Årets ungdomstrener, Årets klubb, Årets klubbutvikler og Årets begeistrer.

Averøy HKs Odd S. Tvestad (til høyre) sammen med Gunnar Magne Knutsen (til venstre) fra Ørsta, som fikk prisen som Årets hallbygger, og Bjørn Marius Rørvik, som er klubbutvikler i NHF Region Nord – Møre og Romsdal. 

Averøy HKs Odd S. Tvestad (til høyre) sammen med Gunnar Magne Knutsen (til venstre) fra Ørsta, som fikk prisen som Årets hallbygger, og Bjørn Marius Rørvik, som er klubbutvikler i NHF Region Nord – Møre og Romsdal.  Foto:

Juryen for hedersprisene har bestått av Heidi Tjugum (leder) fra forbundsstyret, samt Tonje S. Jelstad, forbundsstyret, Gro Gulliksen, Region sør, Per Otto Furuseth, NHF Ullevaal og Paal T. E. Lilletvedt, Region vest.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags