Arve Mokkelborst tilbake i rampelyset

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Som 17-åring var han juniorformann i CFK. I går ble Arve Mokkelbost (59) presentert som ny direktør i Fredrikstad Fotballklubb.

DEL

FFK fortsetter å hente inn ressurspersoner for å ta opp kampen med de store i Norge. Tidligere i år ble Egil Drillo Olsen presentert som ny trener. I går var det Arve Mokkelbosts tur til å blitze i rampelyset.

Var landslagstrener

Det har gått 15 år siden han trakk seg vekk fra fotballmiljøet på topplan. På slutten av 80-tallet var Mokkelbost markedssjef i Brann. I 1982 og 1983 trente han bergensklubben. Det første året endte med cupseier og kongepokal.

Tidligere har han også trent toppklubber i Sverige og aldersbestemte landslag i Norge.

– Som 25-åring var jeg trener for guttelandslaget som vant gull i nordisk. Anders Giske var blant dem som spilte på laget.

Det hele begynte derimot som ung og lovende fotballspiller på Frei stadion.

– Vi vokste opp på Endreset. Det var kort vei til fotballbanen, minnes den nyansatte Fredrikstad-direktøren.

I tenårene begynte han i CFK. Pappa Birger var en av stifterne av bydelsklubben. Arve Mokkelbost sier det var en flott klubb å vokse opp i.

– Sigurd Edvard Hansen var juniorformann og guttas store forbilde. Han er den første som har lært meg om ledelse.

– Ellers vil jeg trekke fram Harald Fahsing. Han snakket om hvor viktig det var å trene mye for å bli god i fotball. Jeg tror nok ikke alle fotballspillere i Kristiansund på 50- og 60-tallet var gode rollemodeller for det vi i dag forbinder med toppidrett...

Det gikk ikke mange år før unge Mokkelbost selv var i lederstolen. Han var aktiv både som trener og leder. I tillegg spilte han fotball og gikk på skøyter.

Talent på skøyter

Talentet var nok størst på isen. Problemet i Kristiansund var at milde vintre gjorde det vanskelig å gå på skøyter.

– Som 16-åring ble jeg tatt opp i skøyteforbundets gruppe med morgendagens menn, men etter hvert ble det umulig å satse.

En onkel på Sunndal var til god hjelp da unge Mokkelbost skulle få is under føttene.

– Jeg har nok en del fravær i karakterboka fordi det ble lange helger i Sunndal...

Arve Mokkelbost var også trener for bryterne i KAK på begynnelsen av 60-tallet.

Som 18-åring flyttet han fra Kristiansund for å gå på lærerskole. Han har også utdanning fra idrettshøyskolen og trenereksamen fra USA.

Lysten til å gjøre andre gode har vært der hele tiden. Ledelse har på mange måter vært et naturgitt talent.

Gjennom hele 90-tallet hadde den utflytta kristiansunderen lederjobber. Han har blant annet vært administrerende direktør i Exporama og Info-Rama AS.

Klar rollefordeling

Nå skal han bidra til å gjøre Fredrikstad Fotballklubb til et storlag. Mokkelbost sier han er glad for å være tilbake manesjen.

– Fotball er som malaria. Du tror du er kvitt sykdommen, men den kommer tilbake gang på gang.

Arve Mokkelbost er veldig klar på hvilken rolle han har i FFK. Det er Egil Olsen og Knut Torbjørn Eggen som har det sportslige ansvaret. Selv er han ansatt for å gjøre jobb på markedssiden.

– Du må ikke tro jeg kommer til å fly rundt nede på stadion for å gjøre intervjuer her og der. Det er andre enn meg som skal fronte Fredrikstad Fotballklubb.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags