Gå til sidens hovedinnhold

Spør Høie om Skanska-kanselleringen

Følg spørretimen her fra klokken 10.00

Per Olaf Lundteigen og Kjersti Toppe fra Senterpartiet skal stille spørsmål om Skanska-kanselleringen til helse- og omsorgsminister Bent Høie under den ordinære spørretimen onsdag 3. februar.

Spørretimen åpner med muntlig del klokken 10.00 hvor finansminister Jan Tore Sanner (H), Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H), og Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) stiller. Den ordinære spørretimen følger rett etter den muntlige delen er delen.

Her er spørsmålene som blir stilt om SNR under spørretimen i dag:

5. Fra Per Olaf Lundteigen (Sp) til helse- og omsorgsministeren

Avtalen med entreprenørselskapet Skanska om bygging av nytt sykehus på Hjelset i Møre og Romsdal er kansellert. Kan statsråden redegjøre for bakgrunnen for denne dramatiske beslutningen og hvilke konsekvenser det vil ha for Stortingets vedtak om finansiering av sykehuset?

6. Fra Kjersti Toppe (Sp) til helse- og omsorgsministeren

Helse Møre og Romsdal har avlyst avtalen med entreprenørselskapet Skanska fordi kostnadene ble for store i forhold til de funksjonene som helseforetaket skulle realisere i nybygget på Hjelset. Når ble statsråden kjent med at det var stor avstand mellom Stortingets vedtatte kostnadsramme og Skanska sitt økonomiske tilbud?

Kommentarer til denne saken