SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Vi forsøker å doble pengene i Afrika

Burkina Faso og Bertrand Traore (midten) er favoritter til å vinne på hjemmebane mot Kapp Verde, mener Spillsenterets oddsekspert.

Burkina Faso og Bertrand Traore (midten) er favoritter til å vinne på hjemmebane mot Kapp Verde, mener Spillsenterets oddsekspert. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Burkina Faso har et sterkere lag enn Kapp Verde.

DEL

OddstipsSpillsenteret fikk en god start på oddsuken. Vi traff på singeltipset på Mexico som ga fine 2,35 i odds. Innsatsen var 100 kroner, og vi satt dermed igjen med en pen slump penger.

Norsk Tipping byr på et variert oddsprogram tirsdag, men det utvilsomme høydepunktet er returoppgjøret i VM-playoffen mellom Irland og Danmark som spilles i Dublin. Det er også full runde i eliteserien i ishockey, i tillegg er det FA-cupkamper fra England og privatlandskamper som krydrer oddsprogrammet.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Burkina Faso – Kapp Verde H

VM-kvalifisering, Afrika. Gruppe 3. Begge nasjonene håpet på at Sør-Afrika skulle slå gruppeleder Senegal fredag. Det skjedde ikke. Senegal vant 2–0 og kvalifiserte seg for VM i Russland neste år.

Dermed har ikke verken Burkina Faso eller Kapp Verde noe annet å kjempe for i denne kampen enn hvem som ender på annenplassen i gruppen.

Det er kanskje noen av dere som ikke har hørt om Burkina Faso før, men det er muligens noen av dere som har hørt om Øvre Volta? Landet het nemlig det tidligere, men skiftet navn i 1984.

Innlandsstat i Vest-Afrika grenser til Mali i nord, Niger i øst, Benin i sørøst, Elfenbenskysten, Ghana og Togo i sør. De var en tidligere fransk koloni, og det bærer landslaget preg av. Flere av spillerne holder til i den franske ligaen. Den største stjernen er Bertrand Traoré som spiller i Lyon.

De har også Bakary Kone som spiller i Malaga i La Liga, Préjuce Nakoulma i Nantes og Alain Traoré i Al-Markhiya Sports Club. Sistnevnte har flere sesonger bak seg i den franske ligaen.

Kapp Verde har også spillere som holder til i klubber på øverste nivå i blant annet Portugal og Frankrike, men de holder ikke samme klasse som spillerne hos Burkina Faso.

Siden ingen av lagene kan gå til VM, så spiller de uten press i denne kampen. Det gjør at det kan bli en åpen kamp på Stade du 4-Août. Burkina Faso sine kamper er vanligvis ganske underholdende. Åtte av de siste ti kampene til Burkina Faso har endt med scoringer begge veier. I VM-kvaliken har de spilt uavgjort i begge hjemmekampene. Det er på tide med en seier nå.

De har i alle fall spillerne til å vinne. Alain Traoré og Aristide Bancé har begge scoret over 20 mål for landslaget. De har også stjernen Bertrand Traore på plass, så offensivt lukter det mål. Spørsmålet er om de klarer å tette igjen bakover.

Kapp Verde har overprestert i kvalifiseringen. De fleste hadde på forhånd trodd at øynasjonen skulle ende sist i denne gruppen, men før den siste runden er det Sør-Afrika som overraskende er tabelljumbo.

I likhet med Burkina Faso har også Kapp Verde problemer defensivt. De har kun klart å holde nullen i én av de siste elleve kampene. Det var mot fotballminiputten Luxembourg.

Det er flere grunner til å stole på hjemmelaget i denne kvalikkampen:

  • Kapp Verde har tapt syv av de siste elleve kampene sine, mens Burkina Faso er ubeseiret i de siste seks kvalikkampene sine på hjemmebane.
  • Burkina Faso var flere hakk bedre enn Kapp Verde i den omvendte kampen, hvor de vant 2–0 på bortebane.
  • Vertene har scoret i 15 av de siste 18 landskampene.
  • Kapp Verde har tapt fem av de siste syv kvalikkampene på bortebane.

Burkina Faso har romlet sammen det beste laget de kunne stable på beina fordi de trodde denne kampen skulle bli avgjørende. Forsvarsspilleren Issoufou Dayo er tilbake etter å ha vært suspendert i forrige match.

Kapp Verde gjør neppe endringer på laget fra sist runde. Héldon vil antakeligvis starte på topp i 4-3-3-formasjon.

Jeg stoler på Burkina Faso i denne kampen. De har det beste laget, slik jeg ser det. Dessuten spiller de på hjemmebane. Det er en stor fordel. Hjemmeseier belønnes med 2,00 i odds. Innsatsen blir 250 kroner, og spillestopp er klokken 2025.

Her er vårt andre singeltips tirsdag 14. november:

Burkina Faso–Kapp Verde S 2,00 2,85 3,50 H

Total odds: 2,00