SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Kan Porto slå Liverpool først gang?

Liverpool's Andrew Robertson, right, celebrates with Mohamed Salah after Salah scored his side's fourth goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield Stadium, in Liverpool, England, Sunday Jan. 14, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)

Liverpool's Andrew Robertson, right, celebrates with Mohamed Salah after Salah scored his side's fourth goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield Stadium, in Liverpool, England, Sunday Jan. 14, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) Foto:

Av

Liverpool er favoritter i onsdagens bortekamp mot Porto, men de er nok mest opptatt av ikke å tape.

DEL

Midtukekupongen (Siste) Midtukekupongen denne uken inneholder to kvartfinaler i Mesterligaen. Porto spiller hjemme mot Liverpool, og i Madrid barker de to økonomiske tungvekterne Real Madrid og PSG sammen. De øvrige ti kampene er 16-delsfinaler i Europaligaen.

Liverpool har møtt Porto fire ganger tidligere, men de har aldri tap mot portugiserne. Begge kampene i Portugal har imidlertid endt uavgjort. Merseyside-klubben har kun vunnet tre av de siste 16 bortekampene i Europa, men de har spilt åtte av dem uavgjort.

Jürgen Klopps menn trenger ikke å vinne denne kampen. De kan avgjøre hjemme på Anfield i returkampen.

Nederst i saken finner du spillforslag som kan leveres direkte på nett eller mobil. Innleveringsfristen er onsdag klokken 2040.

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

1. FC Porto – Liverpool U (B)

Porto har 8-6-3 mot engelske lag på Estádio do Dragão. Sist de møtte engelsk motstand hjemme banket de Leicester 5–0. Nå venter en tøffere oppgave. Liverpool har aldri tapt mot Porto. Merseyside-laget har to seire hjemme og to uavgjorte borte mot portugiserne.

2. Real Madrid – Paris St. Germain U (HB)

To tungvektere barker sammen i Madrid. Real er ubeseiret i 17 hjemmekamper på rad i Europa. Er det et lag som kan ødelegge den statistikken, så er det PSG. Neymar & Co. har kun tapt én av de siste 15 kampene. Real har kun vunnet fire av de siste åtte ligakampene.

3. Östersund – Arsenal B

Östersund har overrasket positivt i debutsesongen i Europa. De er ubeseiret i sine seks første hjemmekamper. Svenskene drar fordel av kulde og kunstgress. Arsenal tar Europaligaen på alvor. De vet at den kan være sjansen til å spille seg inn i Mesterligaen neste sesong.

4. Borussia Dortmund – Atalanta H (U)

Dortmund står uten seier i de siste åtte kampene i Europa, og de har tapt tre av de siste fire kampene på hjemmebane. Nå er stjernen Marco Reus tilbake. Det er viktig. Atalanta er i bra form. De gikk gjennom gruppespillet ubeseiret. Fire seire og to uavgjorte. Jevnt!

5. Real Sociedad – FC Salzburg H (B)

Real Sociedad er et offensivt lag, men baskerne har trøbbel defensivt. De har tapt fem av sine seks kamper i 2018. Men de har vunnet tolv av 13 hjemmekamper i Europa. Salzburg derimot har vunnet begge sine kamper etter vinterpausen. Østerrikerne kan overraske.

6. Spartak Moskva – Athletic Bilbao H

Spartak knuste Athletics rivaler Sevilla hele 5–1 i gruppespillet. Athletic Bilbao har ikke vunnet siden 7. januar. Baskerne holder ikke samme nivå som for noen sesonger siden, og de har flere tunge fravær i denne kampen. Men de har aldri tapt mot russisk motstand.

7. Nice – Lokomotiv Moskva H (U)

Nice er ikke i form og tapte nylig mot tabelljumbo Metz. Det er vinterpause i Russland. Lokomotiv vil være fornøyd med uavgjort, og de kommer helt sikkert til å legge seg bakpå i denne kampen. Russerne har kun tapt én av de siste åtte bortekampene i Europa.

8. FC København – Atletico Madrid B

FC København gikk videre fra gruppen med et nødskrik. Ståle Solbakken & Co. får en vanskelig oppgave. Atletico viser flott form. De har vunnet de tre siste kampene i ligaen, og ligger på annenplass i La Liga. Spanjolene er en av favorittene til å vinne Europaligaen.

9. Celtic – Zenit St. Petersburg B (U)

Celtic har en enorm støtte av fansen på hjemmebane, men det hjalp ikke i Mesterligaen. De tapte nemlig alle tre hjemmekampene i gruppespillet. De skal få kjørt seg mot russiske Zenit som scoret 17 mål i gruppespillet. Zenit er ubeseiret i syv UEFA-cup-kamper.

10. Lyon – Villarreal H

Lyon har tapt tre Ligue 1-kamper siden de slo PSG. Formen til Villarreal er ikke stort bedre. De tapte overraskende mot Alaves i helgen. Det var det andre tapet på rad etter at Cédric Bakambu forlot klubben i januar. Skadelisten til spanjolene er lang. Hjemmeseier?

11. Napoli – RB Leipzig H

Napoli har vunnet de fem siste kampene, og utfordrer Juventus om ligagullet i Serie A denne sesongen. De kan komme til å hvile spillere. Leipzig er nummer to i Bundesliga, og har vunnet de tre siste kampene sine. Tapte to av tre bortekamper i gruppespillet.

12. Steaua Bucuresti – Lazio B

Offensivt er Lazio sterke når det fungerer for laget, men det gjorde det ikke mot Napoli i helgen. Da tapte de 1–4. Steaua på sin side er ubeseiret i de to siste kampene etter vinterpausen. De har kun vunnet én av de fem siste hjemmekampene i Europa. Stoler på Lazio!