SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Derfor vinner Chelsea

Chelsea og Eden Hazard er Spillsenterets favoritter i onsdagens storkamp på Emirates Stadion.

Chelsea og Eden Hazard er Spillsenterets favoritter i onsdagens storkamp på Emirates Stadion. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Skadene hos Arsenal taler for Chelsea-seier

DEL

OddstipsSpillsenteret fikk rettet opp den dårlige starten på året med å treffe på tirsdagens råtips på Crystal Palace til 3,85 i odds (100 kroner i innsats).

Det er en flott onsdag vi har foran oss. Byderbyet mellom Arsenal og Chelsea er det definitive høydepunktet, men det spilles også cupkamper i Spania og Italia, hvor storklubber som Juventus, Atletico Madrid og Valencia er i aksjon. I tillegg er det blant annet ishockey og håndball på oddsprogrammet.

Onsdagens singeltips: Uthvilte Valencia slår hardt tilbake

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Arsenal - Chelsea B

Engelsk, Premier League. Viktige poeng står på spill i denne kampen. Arsenal har klart seg greit ii julen. De er ubeseiret i de seks siste kampene, men problemet til the Gunners er at de spilt for mange kamper uavgjort. Det blir det lite poeng av.

Arsenal ligger på sjetteplass med 38 poeng før onsdagens London-derby mot Chelsea. De har seks poeng opp til Liverpool på fjerdeplass, men the Gunners har én kamp mindre spilt. Laget fra Nord-London står i fare for å bli hektet av i toppen, og de er desperate etter en seier i kampen om en Mesterliga-plass neste sesong.

Arsenal skuffet stort da de kun klarte 1-1 mot svake West Brom på nyttårsaften. West Brom har ikke vunnet en Premier League-kamp siden august.

Et stort minus for Arsenal er at de mangler flere nøkkelspillere før møtet med London-rivalen. Sead Kolasinac og Laurent Koscielny ble begge skadet mot West Bromwich. Skadelisten innholder fra før Nacho Monreal, Oliver Giroud, Aaron Ramsey og Mesut Özil.

Özil har fortsatt en liten mulighet for å bli spilleklar. Han skal testes før kampen.

Det er ikke bare skadenesituasjonen som forstyrrer Arsene Wengers menn. Overgangsvinduet er åpnet, og det betyr at spekulasjonene rundt to av Arsenals beste spillere vil skyte fart igjen. Med Gabriel Jesus ute med skade hos Manchester City vil Arsenals stjernespiss Alxis Sanchez bli linket til Etihad, mens Özil linkes til Manchester United.

Hjemmestatistikken taler imidlertid til the Gunners fordel. De har vært sterke på Emirates stadium i Premier League denne sesongen, hvor de står med 8-1-1 på de ti siste kampene. De eneste to lagene som har fått med seg poeng fra Emirates er Manchester United og Liverpool. United vant 3-1, og Liverpool spilte 3-3 mot Wengers mannskap.

Sjekk onsdagens råtips:

Uthvilte Valencia slår hardt tilbake 

Chelsea innehar tredjeplassen med 45 poeng, men de har én kamp til gode på lagene foran dem på tabellen. Med seier mot Arsenal vil Antonio Contes menn innta annenplassen på tabellen, ett poeng foran Manchester United.

Formsterke Chelsea kjørte over Stoke på lørdag og vant hele 5-0. Dermed er Chelsea ubeseiret i de seks siste kampene, uansett turnering.  De har vunnet fem av dem. Majoriteten av de seirene har kommet hjemme på Stamford Bridge.

Riktignok har de kun tapt én av de siste seks bortekampene i alle turneringer, men de har samtidig kun vunnet én av de siste fire på bortebane. Blåtrøyene har heller ikke imponert i kampene mot Arsenal på Emirates stadium.

Statistikken viser nemlig at de bare har vunnet én av de syv siste bortekampene mot rivalene fra Nord-London.

Arsenal og Chelsea har allerede møttes to ganger denne sesongen, og de har spilt uavgjort etter ordinær spilletid i begge kampene. I Community Shield-kampen på Wembley var stillingen 1-1 etter 90 minutter, men Arsenal vant 4-1 på straffespark. Kampen på Stamford Bridge endte 0-0.

Chelsea har kun Charly Musonda og David Luiz på skadelisten.

Arsenal har scoret i alle hjemmekampene sine så langt denne sesongen, men de har sluppet inn tre mål mot topplag som Manchester United, Liverpool og Leicester. Nå mangler de blant annet viktige Koscielny i forsvaret. Det er dårlig nytt for Arsene Wenger.

Skadesituasjonen er et stort minus for Arsenal, og jeg tror ikke de vinner mot et Chelsea-lag som viser kjempeform. På tippekupongen har vi helgardert denne kampen, men jeg stoler på Chelsea i et råtips. Oddsen er 2,50, og innsatsen er 100 kroner.

Her er vårt råtips onsdag 3. januar:

Arsenal - Chelsea 2,50 - 3,20 - 2,50 B

Total odds: 2,50