I forbindelse med helseminister Ingvild Kjerkols (Ap) besøk på Kristiansund sjukehus torsdag oppfordret Bunadsgeriljaen folk til å møte opp for å vise hvor mange som kjemper for lokalsykehuset.

Område ved hovedinngangen på sykehuset ble torsdag morgen sperret av, for å passe på at en eventuell markering med mye folk ikke skulle kommer i veien for pasienter som skal inn og ut av sykehuset. Kilder på stedet bekrefter at vekterne er der for å sikre vanlig pasientflyt.

Politiet møtte opp

Også politiet var på plass utenfor sykehuset rundt klokken 09.30. De hadde nettopp ankommet da Tidens Krav snakket med dem.

– Vi er på jobb i byen, og akkurat nå er vi her. Vi forventer at dette går fint, og at de som møter opp får markere seg og alt går som planlagt, sier innsatsleder for politiet, Sivert Sivertsen.

Vekterne fra Avarn skal være engasjert av Helse Møre og Romsdal, minst åtte er på stedet nå i påvente av helseminister Ingvild Kjerkols besøk. Hun er ventet på sykehuset klokken 11.00.

Tidens Krav er til stede under besøket. Pressen har ikke adgang til å komme inn på sykehuset før senere i ettermiddag, og det er heller ikke gitt pressetilgang på møtene som skal holdes utover dagen.

Vi kommer tilbake til mer.

Les også

Fødeavdelingen i Kristiansund: – Grunnen til at det ble slik, var en akutt, uforutsett hendelse. Og den hendelsen var meg