Gå til sidens hovedinnhold

Spent foran konsertdebuten i 150 år gammel kirke

Kornstad kirke er 150 år. Fredag kveld er det jubelkonsert med elever og lærere fra kulturskolen i Averøy

Embla Fagerli (14) grugleder seg til konserten som blir hennes første offentlige opptreden.

– Jeg er spent, men tror det vil gå bra, sier Embla etter øvingen med kompen – lærerbandet Simons.

Embla skal bidra med «Shallow» og «People help the people», låter som passer det unge talentet godt.

Øver

Embla begynte å synge i kor som seksåring, og fortsatte med sang i kulturskolen da hun flyttet tilbake til Averøy. Hun øver annenhver uke på kulturskolen, i tillegg til å øve hjemme.

– Jeg gleder meg hver gang jeg skal på øving på kulturskolen, sier Embla, som ikke har noe bestemt mål med sangen utover gleden av å synge.

På gangen venter Ronja Knutsen (16) på å få slippe til. Trommis Simon Kongshaug i kompen stikker en ventende mikrofon i hånda på vokalisten og «Autumn Leaves» fyller korridoren. Erlend Kongshaug (15) bidrar på bassen. 13–14 elever fra musikkskolen deltar i konserten sammen med seks lærere.

Utfordret

Kulturskolerektor Jørund Enzenbach forteller at skolen i fjor høst ble utfordret av Ann-Kristin Sørvik om å lage en konsert i løpet av jubileumsåret til Kornstad kirke. Dato ble berammet til fredag 30. april, og arrangementet er allerede godkjent av smittevernlegen. Det er gratis adgang og først til mølla for de 100 som får benke seg ned for å overvære konserten.

– Programmet har stor spennvidde med innslag fra både elever og lærere på musikkskolen. Publikum får høre klassisk gitar, irsk gigg, mandolin og melodika, populærmusikk – en fin blanding med stort spenn, lover Enzenbach.

Organist Johannes Gjerde stiller også opp med innslag på kirkeorgel og sitt nyinnkjøpt Leslie-høyttalerkabinett (med roterende horn og basshøyttalerbaffel). Det blir saker.

– Denne konserten er veldig bra for oss. Vanligvis har vi flere huskonserter i løpet av året. Da har elevene konkrete ting å jobbe med og mot. Men det siste året har det ikke vært noen ting. Vi har riktignok filmet litt og sendt snutter hjem til foreldre, men ingen opptredener utenfor skolen.

Kjerneverdier

Enzenbach legger ikke skjul på at de har et vanskelig år bak seg, men at skolen sammenliknet med andre ikke kan klage.

– Vi har stort sett fått drevet med våre kjerneverdier, sier kulturskolerektoren.

Helt på tampen tar vi med at elever må re-registrere/sende inn en bekreftelse på om man ønsker å beholde plassen i kulturskolen. Det må skje innen 1. mai.

– Det gjelder også om du vil beholde plassen din på ventelisten og du kan også søke på nye fag når du logger deg på. De som ikke går på kulturskolen, men som ønsker å begynne, må søke snarest, helst før 1. mai, sier Enzenbach.

Kommentarer til denne saken