«Vårsøg» fra fjern og nær

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

FREI: Det ble en mektig opplevelse da godt over 200 sangere fylte Rastarkalv med tonene til «Vårsøg». For Fredøens Basarensemble var det en prektig avslutning på et meget vellykket sangerstevne.

DEL

I Fredøens og fordragelighet har korsangere fra Trondheim i nord til godt nedi Gudbrandsdalen i sør og Ålesund i vest fylt Kristiansund og Frei med variert korsang denne helgen.

Arrangørkoret ønsket et sangerstevne litt på siden av de tradisjonelle, og selvsagt helt i sin egen ånd. Det fikk de, og lovordene har haglet helgen igjennom.

Stevnet ble blåst i gang lørdag formiddag med en programpost som hadde fått navnet Brokauk. Ingen, ikke en gang arrangørene selv, hadde helt oversikten over hva dette egentlig innebar.

– Vi har slått opp i alle leksikon som finnes, men ordet eksisterer ikke. Når dirigenten vår snart kommer på plass, skal vi forhåpentligvis få et svar, ropte Trond Sæterøy utover Omsundet.

Dirigent Kjeld-Erik Holden kom sjøveien, med brannsprøyta «Slukk». Med god hjelp fra et titalls sterke basser og tenorer ble han heis opp til brua i tau. En liten dukkert var så definitivt ikke planlagt, men idet båten trakk seg unna, dumpet Holden rett i vannet.

Halvparten av sangerne på den ene brua, resten på den andre. Så kauket og sang de til hverandre i tur og orden. Noen hadde skrevet tekster for anledningen, mens andre vartet opp med velkjente produksjoner.

Rigmor Aas var en av dem som synes dette var en artig opplevelse. Hun er dirigent for blandakoret Rennebu Songlag, og med den trønderske fjellheimen som nærmeste nabo, hadde de aldri opplevd noe lignende.

– Dette er bare helt fantastisk. Jeg kan godt innrømme at vi var litt spent. Spent på både avstanden mellom bruene og på hvordan det hele ville gå. Litt usikker var vi også på sangvalget, for hva synger du egentlig under en brukauk?

Artikkeltags