Syver ut av tørrdokken

Artikkelen er over 9 år gammel

Syver er tilbake, etter å ha vært i tørrdokk en stund. Nå kommer den fjerde boka i serien om den modige sundbåten.

DEL

Av EILIF ODDE

Elin Kanck Lorentzen er fortsatt forfatter, det er Undine som står bak og Sparebank1 Nordvest er finansiell medspiller – i minst like stor grad som før.

Bare Syver

Björk Bjarkadóttir er ny som illustratør, og hun har modernisert og digitalisert Syver.

For nå heter han bare Syver. Ikke Sundbåten Syver. Sundbåt er et begrep som ikke alle rundt om i Norges land har et forhold til, og det må Lorentzen og hennes kompanjong Sidsel Sæterøy ta konsekvensen av – hvis de skal nå målsettingen om at barneboka skal bli nasjonal.

Stor satsing

Det har vært satset stort rundt Syver. Det er skrevet bøker, det har vært laget CD hvor kjente artister har medvirket og det har vært musikkspill med flere tusen tilskuere på Innlandet.

Men det har kostet. Man kommer langt med entusiasme og dugnadsinnsats, men noen skal også ha sitt levebrød av virksomheten. Derfor har det siste året vært brukt til en gjennomgang av konseptet.

– De siste 10 månedene har vi diskutert, evaluert, regnet og forhandlet. Vi er kommet fram til at Syver-prosjektet kan og må videreføres. Med den nye boka, «Syver og Beatrice», er den første nautiske mila tilbakelagt, sier Elin Kanck Lorentzen.

Artikkeltags