«Chicago» er en av verdens mest kjent og mest spilte musikaler. Regien er ved Norges ukronede musikalkonge og tidligere sjef for Oslo Nye Teater, Svein Sturla Hungnes. Som i «Guys and Dolls», fjorårets storsuksess på Oslo Nye, har han Marianne Skovli Aamodt som koreograf.

I musikalen fra Chicagos underverden møter publikum blant andre Hilde Louise Asbjørnsen, Dennis Storhøi og Eli Stålhand. Premieren på Hovedscenen er 22. januar.

På menyen står også en monolog med Linn Skåber og en reise til Melodi Grand Prix-land.

Åsleik Engmark tar publikum med til et land hvor beboerne bare snakker i norske Melodi Grand Prix-tekster fra 1960-tallet og fram til i dag.

Engmark har skrevet «Lenge leve livet» sammen med Askild Hagen, og har selv regien.

Teatret reklamerer med at dette er en absurd og morsom forestilling, og en musikal som er større enn Melodi Grand Prix selv. Urpremieren er i april.

Linn Skåber er tilbake på Oslo Nye med monologen «Pieta», skrevet av danske Astrid Saalbach. Skåber spiller Marie som våkner på et hotellrom etter en tur på byen. Hun husker ikke noe særlig fra gårsdagen og skvetter til når hun oppdager at det ligger en naken mann i sengen. Litt ut i monologen går det opp for henne at mannen er død.

– Stykkets mange fasetter fascinerer meg. Det er noe jeg leter etter i alle stykker jeg skal jobbe med. Jeg vil få publikum til å le, gråte og stille seg spørsmål, sier Skåber til Oslo Nye Teaters repertoarmagasin.

Skåber debuterte på Oslo Nye Teater med forestillingen «Mirandolina» i 1997. For to år siden var hun tilbake og gjorde stor suksess i Ingmar Bergmans «Scener fra et ekteskap».

– Da jeg skulle gjøre en monolog for første gang, ville jeg gjøre det på scenen der jeg debuterte. Jeg gruer meg litt for å være helt alene på scenen, sier Skåber.

«Pieta» har premiere på Centralteatret 19. februar. Regien er ved Oslo Nyes danske teatersjef, Kim Bjarke.

På vårmenyen står også «Mummitrollet og det usynlige barnet», som spilles i Trikkestallen, «Ego – et standupshow» med Nils Angar Aadne og urpremiere på Statsteatrets «1880 – Amerika». (NTB-Trine Andersen):