Gå til sidens hovedinnhold

Sprek 50-åring

Artikkelen er over 7 år gammel

Kirkelandet kirke er en vital 50-åring. I hvert fall hvis vi skal dømme etter onsdagens jubileumskonsert.

Det var kirkas nye flygel som ble feiret da jubileumsmarkeringen startet med en stor konsert onsdag.

Stor, fordi det var mange flotte innslag.

Stor, fordi den varte i over to og en halv time.Sjelden kost på våre kanter av landet.

Stor, også på grunn av variasjonen. Vi fikk høre klassiske verk som Haydns "Kleine Orgelmesse", men også god korpsmusikk, salmer fra kor, rock fra "Jesus Christ Superstar" og en intens Elg, denne gang med orkester og kor.

Men først og fremst var det en presentasjon av det nye flygelet. Turid Bakke Braut var hentet inn fra Griegakademiet for å fortelle, i ord og toner, hva slags vidunder kirka har klart å skaffe seg for 425.00 kroner.

Kanskje var publikum småforelsket i flygelet ved første øyekast.Etter at Bakke Braut hadde spilt Sinding, Grieg, Chopin, Debussy og Sæverud, hadde forelskelsen gått over i et kjærlighetsforhold.

Måtte det vare evig! Det japanske flygelet er i hvert fall bygd slik at det skal tåle det meste. Både gode og onde dager.

Konserten ble avsluttet med "Klokker ringer over byen", en salme som en av våre fremste salmediktere, Eyvind Skei har skrevet. Ranfdi Saltnes fra Kristiansund har laget en flott melodi. Jeg våger påstanden om at dette blir en salme vi kommer til å få høre ofte. Både tekst og toner har kvaliteter som tilsier hyppig bruk.

Kommentarer til denne saken