Spilte inn CD i gammelstua

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Gruppa Kyst og Høgland spilte i løpet av fredag og lørdag inn sin første CD-plate basert på folkemusikk komponert av aurgjeldingen Sigmund Fuglevaag.

DEL

Opptakene ble gjort i finstua på Fuglevaags eiendom Innigara i Fuglevå gen i Aure. Da vi kom på besøk lørdag var innspillingene i full gang, og valsen Oktoberrevolusjonen feiet mellom tømmerveggene. Humø ret var på topp, så innspillingene gikk tydeligvis bra. Valsen er forresten hovedmelodi på plata, som innholder tolv av Fuglevaags melodier.

Fin blanding

- Jeg vil ikke røpe for mye av innholdet, men plata blir en samling av valser, reinlendere, swing, polka og masurka. Enkle melodier jeg håper b åde er fine å lytte til og gode å danse etter, sier komponisten under en pause.

- En fenomenal samling enkle melodier vil jeg si. Heldigvis - for vanskelige melodier tar lenger tid å spille inn. Og ofte går innspillingene av slike skeis, skyter den landskjente musikeren Eivind Kjernsli inn. Dette er forresten Kjernslis 38. plateinnspilling.

Fersk musiker

Ifølge Fuglevaag fikk han den store inspirasjonen til å komponere da Aure Toraderlag ble dannet i 1996.

- Jeg er forholdsvis fersk som musiker, selv om jeg har spilt trekkspill lenge. Men riktig fart i sakene ble det først da det gode torader- og trekkspillmiljøet ble etablert i Aure i 1996. Siden har trangen til å skape min egen musikk vært en stadig drivkraft i meg. Og med et par gode venner i Vegar Hansen og Alf Magne Langholm, som har laga annenstemme og arrangert ti av melodiene på plata, og som dessuten har samme skapertrang som meg, har vi fått et flott og fruktbart samarbeid, sier Fuglevaag. Som naturlig nok er spent på mottakelsen når plata blir lagt ut til salg i god tid før sesongen for torader- og trekkspillfestivaler starter i juni neste år.

- Jeg håper publikum finner melodiene høre- og dansbare. Det er enkle melodier laget helt uten bruk av noter. Alt er skapt etter mitt enkle gehør, og bør derfor være lette å spille, og lette å lytte og danse til, sier han.

Artikkeltags