Onsdag kveld var det premiere i Festiviteten på "Den vesle fiskerjenten, vildrosen og to trøtte hender" - med undertittelen "Drømmesøstrene gir deg full pakke".

Heng deg ikke opp i tittelen, den har mer å gjøre med Drømmesøstrenes historiske opphav. Vit heller at Sølvi Normann, Inger Lise Bøe Bævre og Anett Hjelkrem nok en gang har klart å snekre sammen en kabaret som er egnet til å glede, nyte og oppmuntre.

Mye god musikk

Kanskje har ikke årets utgave de samme humoristiske høydepunktene. Og kanskje bærer kabareten preg av at det denne gangen er tre som drar lasset, mens de tidligere har vært både fire og fem.

Men tekstene er gode, framføringene sikre (stort sett) og musikken god. Til dels svært god.

For når Eli Stålhand forsvant, hentet de resterende Drømmesøstrene inn Rune Tylden. Organisten i Frei kirke kan mer enn å spille salmer, og sammen med Inge Bævre og Øystein Dahle blir det et annet musikalsk grunnfjell denne gang.

Ny KBK-sang

Det har vært en spesiell høst for Drømmesøstrene, og ikke bare enkelt å fokusere på det som skal skje på scenen. Fordelingen av oppgaver er muligens litt annerledes, noen drar lasset mer enn andre. Innimellom leveres det imponerende prestasjoner, som for eksempel Anett Hjelkrems versjon av å være kristiansunder og Inger Lise Bøe Bævres vokalinnsats i "I'm telling you". På denne sangen var Rune Tyldens akkompagment verdt inngangsbilletten alene.

Jan-Erik Larsen har skrevet tekst til en ny KBK-sang, som fikk sin urframføring i går. KBK-leder Kjetil Thorsen mottok en innrammet versjon av teksten.

Legger lista høyt

22 nummer inneholder kabareten. Med andre ord: Lista ligger akkurat like høyt som før. Det er vi glade for.

Men det er uhyre krevende å skulle levere 2x50 minutter med stort sett nyskrevet materiale. OK, "Siste nytt frå Gleresvikjen" (nok en gang strålende framført av Inger Lise), Reidun Reitan, livet innenfor de kommunale etater i Kristiansund og Elvis Family er kjente tema, men det er likevel et betydelig idé- og manusarbeid som må utføres hvert år. Når de samme personene også tar seg av regi og koreografi, er det fristende å antyde at Drømmesøstrene kanskje bør vurdere en familieforøkelse.

Både fordi det kan gjøre showet enda bedre og enda mer variert.

Men først og fremst fordi vi vil ha Drømmesøstrene på scenen i Festiviteten i mange år framover.

Det er forestillinger også torsdag, fredag og lørdag.