Av RAGNHILD SOPHIE BERTHINUSSEN

Countryfestivalen i Eide arrangeres for sjuende gang.

Festivalen går over tre dager i Norges «cowboyland», med Eide Gjestgiveri som er arrangør. Alle konsertene og arrangementene foregår i og rundt gjestgiveriet. Det spilles musikk fra fire scener. Årets trekkplaster er Sie Gubba og Liv Marit Wedvik.

Den tradisjonsrike festivalen starter 31. juli

Primus motor Trygve Herskedal forteller at festivalen starter på torsdag 31. juli med litt artigheter, for å få omgivelsene i gang. Da blir det countrystripp, gelebryting, karaoke- og rodeokvalifisering, i tillegg spilles det musikk fra to scener.

Barneshow og rodeoshow

Festivalen starter fredag med cowboyfest for barn og rodeokvalifisering i teltet. Senere på kvelden spiller Lazy Boots på Obelix, Ove Støylen og Steff Nevers på Buen, og Nashville med Leif Ronny spiller i teltet. På utescenen spiller hovedattraksjonen Sie Gubba

Melodi Grand Prix junior-vinner kommer

Lørdag arrangeres det gratis familieshow i Buen. Ole Runar, som vant den norske Melodi Grand Prix junior i 2006, er blant de som kommer. I tillegg blir det karaokefinale, rodeofinale og illusjonister. Herskedal oppfordres publikum til å møte i cowboyutstyr.

Ikke bare countrymusikk, men også danseband

Herskedal opplyser at de har vridd musikken noe i år. Det blir ikke bare country. På lørdag spiller Holmsve og Bjørns Orkester musikk som ligger i grenselandet mellom dansband og country.

– Dette for å imøtegå flere av de danseglade blant publikum, sier Herskedal.

Bare én lokal artist stiller

I tillegg spiller Lazy Boots på Obelix og Ove Støylen i Buen, mens Nashville Band og trekkplasteret Liv Marit Wedvik spiller på utescenen.

– Det er stor utfordring at festivalen er lagt til ei tid hvor mange artister har sommerferie. Dette har medført at årets festival bare stiller med én lokal artist, og at de så langt ikke har klart å få på plass artister til kirkekonserten, sier Herskedal.

Hadde håpet på flere lokale band

Dette er ikke festivalsheriffen fornøyd med.

– Jeg beklager at vi ikke får det til, for kirkekonserten har vært en stor suksess. Vi ønsker å være en festival for alle aldre. Med kirkekonserten har vi nådd eldresenteret og sykehjemmet med overføringer. Det gnager meg litt at vi ikke har fått til det i år, sier Herskedal.

Venter storinnrykk

Countryfestivalen på Eide er en forholdsvis liten festival. Den er skapt rundt Eide Gjestgiveri som fungerer som hjertet i festivalen, alt styres derfra. Gjestgiveriet ligger midt i sentrum.

– Det er 4-5.000 mennesker innom i løpet dagene, og det er bra på lille Eide. Festivalen vil aldri bli stor, det har vi ikke plass til. Den er liten og intim, og det er musikk fra fire scener innom 50 meter, sier Herskedal.

Godt etablert og velkjent festival

Festivalen er godt kjent ut over Norges grenser. Arrangørene har mottatt e-post fra utlandet med musikere som ønsker å komme for å spille. Herskedal gjør det imidlertid klart at festivalen har fokus på norske artister, og at de prøver å ta med en del lokale artister.