7. juni 1963 var en merkedag for hele Kristiansund, men selvfølgelig ekstra spesiell for Innlandet. Daværende ordfører Worm Eide klippet snora som markerte at nå var byen samlet til ett rike.

Lysbildekåseri, marsj til brua og lesing av prolog, avduking av informasjonsskilt og plattdans på kaia er blant aktivitetene som skal foregå fredag.

Kåseri

Jubileumskomiteen Innlandet 2013 har planlagt markeringen av 50-årsdagen, i samarbeid med Byingeniøren og foreningen Innlendingen.

Klokka 11.15 er det lysbildekåseri i auditoriet på Innlandet skole med Arne Megaard. Han var anleggsleder på brua og senere byingeniør i Kristiansund. Kåseriet er beregnet for et voksent publikum og åpent for alle.

Klokka 11.55 er det avmarsj fra skolen og bort til brua. Elever fra Innlandet skole og Heinsa barnehage skal være med på denne delen av programmet. Ved brua skal Hans Jørgen Sevaldsen fremføre prologen som Martin Olsen framførte ved åpningen i 1963.

Is, brus og plattdans

Deretter avduker ordfører Per Kristian Øyen et informasjonsskilt som monteres på rekkverket.

Elevene og barnehagebarna går tilbake til skolen der foreningen Innlendingen spanderer is og brus.

Fredag 7. juni 1963 var det plattdans på sundbåtkaia på Innlandet. Foreningen Innlendingen prøver å gjenskape feststemningen med ny plattdans i morgen kveld.