Kunstneren fra Rindal har nemlig landet en avtale med Løiten Lys, landets største lysfabrikk. I slutten av april skal en kolleksjon på fire lys lanseres. På hjemmebane i Rindal.

Prosessen er i et tidlig stadium, men ikke tidligere enn at Dalsegg allerede har prøveproduksjonen av tre av fire lys på plass. Godkjent av kunstneren selv. Det har nemlig vært fundert, prøvd og feilet i noen uker allerede.

Motiver, utforming og mer til har vært tema for vurderingene. Å få til de rette fargegjengivelsene av motivene har vært en av utfordringene.

Samtidig har Løiten Lys vurdert hva som vil selge.

– De tenker i større grad interiør og design for å få størst mulig marked, enn meg som tenker motiver, sier rindalingen.

Ny arena

– Det er lys i høy kvalitet. Motivene er trykket på. Det er ikke snakk om decoupage, med papir som kan være potensielt brannfarlig.

Når lysene kommer i handelen i utsalg landet over, innebærer det også at Dalsegg vil få sin kunst presentert på en ny arena. I beste fall får det ringvirkninger. Andre kunstnere som har presentert sine varer har i alle fall fått betydelig oppmerksomhet.

– Lys kan være egnet til alle slags gaver, mener Inga Dalsegg selv.