Skal selge kunst på lys

Inga Dalsegg med tre av de fire kunstlysene som vil komme på markedet over hele landet, med hennes navn og logo på.

Inga Dalsegg med tre av de fire kunstlysene som vil komme på markedet over hele landet, med hennes navn og logo på.

Artikkelen er over 5 år gammel

Marianne Aulie har kaffekopper. Vebjørn Sand et helt middagsservise. Nå kommer Inga Dalsegg med kunstlys.

DEL

Kunstneren fra Rindal har nemlig landet en avtale med Løiten Lys, landets største lysfabrikk. I slutten av april skal en kolleksjon på fire lys lanseres. På hjemmebane i Rindal.

Prosessen er i et tidlig stadium, men ikke tidligere enn at Dalsegg allerede har prøveproduksjonen av tre av fire lys på plass. Godkjent av kunstneren selv. Det har nemlig vært fundert, prøvd og feilet i noen uker allerede.

Motiver, utforming og mer til har vært tema for vurderingene. Å få til de rette fargegjengivelsene av motivene har vært en av utfordringene.

Samtidig har Løiten Lys vurdert hva som vil selge.

– De tenker i større grad interiør og design for å få størst mulig marked, enn meg som tenker motiver, sier rindalingen.

Ny arena

– Det er lys i høy kvalitet. Motivene er trykket på. Det er ikke snakk om decoupage, med papir som kan være potensielt brannfarlig.

Når lysene kommer i handelen i utsalg landet over, innebærer det også at Dalsegg vil få sin kunst presentert på en ny arena. I beste fall får det ringvirkninger. Andre kunstnere som har presentert sine varer har i alle fall fått betydelig oppmerksomhet.

– Lys kan være egnet til alle slags gaver, mener Inga Dalsegg selv.

Artikkeltags